Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spartak touží s Fenerbahce potvrdit výhru 2:1

Praha - Zbývajícími pěti zápasy pokračuje 4. předkolo fotbalové Ligy mistrů a o postup budou usilovat i tři Češi. Spartak Moskva s Markem Suchým má k účasti v hlavní fázi blíž než Fenerbahce, protože doma vyhrál 2:1, ztrátu naopak budou dotahovat David Rozehnal s týmem Lille a Radoslav Kováč s Basilejí. Kompletní program začne tradičně ve 20:45. Přímý přenos zápasu Spartaku s Fenerbahce vysílá ČT4 a náš web.

Spartak Moskva - Fenerbahce Istanbul
zdroj: Isifa/EPA

Španělský trenér Spartaku Unai Emery po úvodním duelu svůj tým, který převzal před touto sezonou, pochválil a mrzel ho pouze inkasovaný gól na stadionu v Lužnikách. V odvetě prý nebude moskevský celek pouze bránit těsný náskok. "Čeká nás obtížné utkání, které skutečně ukáže, jak na tom jsme. Bude to zápas pro pravé muže a my jedeme do Istanbulu zvítězit," řekl bývalý kouč Valencie.

Jeho svěřencům se nepovedla sobotní generálka a v ruské lize prohráli 1:2 na půdě Těreku Groznyj. Spartak se Suchým v sestavě po druhé porážce v sezoně klesl z druhého na páté místo tabulky.

Díky důležitému gólu na soupeřově hřišti cítí šanci i Fenerbahce, jemuž doma stačí výsledek 1:0. "Budeme hrát před našimi diváky a víme, že musíme vstřelit branku, pokud budeme chtít postoupit," uvedl srbský záložník Miloš Krasič, letní posila z Juventusu Turín, který ruského rivala dobře zná z působení v CSKA Moskva.

Výbornou výchozí pozici má Kluž, rumunský přemožitel Liberce z 3. předkola vyhrál v úvodním zápase 2:1 v Basileji. Švýcarskému mužstvu, v němž působí i český obránce Radoslav Kováč, vstřelil obě branky Senegalec Sougou. Basilej si nezvedla sebevědomí ani v domácí soutěži, kde v sobotu podlehla rovněž 1:2 v St. Gallenu.

Hrozbu vyřazení chce před svými diváky odvrátit Lille s obráncem Davidem Rozehnalem, které na úvod podlehlo v Kodani 0:1. Dánský celek zase chce napravit nezdar z minulého ročníku, kdy ho právě v posledním předkole Ligy mistrů vyřadila Viktoria Plzeň.

Ještě těžší pozici bude mít Mönchengladbach po domácí porážce 1:3 s Dynamem Kyjev. K premiérové účasti ve skupině LM má nakročeno Málaga. Španělský celek si na stadion Panathinaikosu Atény veze slibný náskok 2:0.

Program odvetných zápasů 4. předkola LM:

Mistrovská část:

Celtic Glasgow - Helsingborgs (2:0),

CFR Kluž - FC Basilej (Kováč, 2:1),

Nemistrovská část:

Lille (Rozehnal) - FC Kodaň (0:1),

Fenerbahce - Spartak Moskva (Suchý, 1:2),

Dynamo Kyjev - Mönchengladbach (3:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články