Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta zvítězila nad Vasluí 1:0, na postup to nestačilo

Praha - Sparťanští fotbalisté v odvetě 4. předkola Evropské ligy porazili rumunský klub FC Vaslui 1:0, přesto se na Letné po zápase neoslavovalo, neboť klub zůstane ve zbytku sezony bez pohárů. Český vicemistr totiž nedokázal zvrátit dvoubrankové manko z úvodního utkání na rumunské půdě. Jedinou branku dnešního duelu vstřelil v 58. minutě Manuel Pamič.

Utkání Sparta - Vaslui
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta začala ve velkém teple náporem, přesně jak slibovala. Už do konce druhé minuty si stačila vytvořit dvě šance, ale také se potvrdilo, že hosté přijedou bránit v deseti hráčích a s velkou dávkou bojovnosti. To se ukázalo už při Vackově ráně, kterou srazili obránci na roh, Kadlecova hlavička při následné akci šla mimo branku.

Je nám líto, video expirovalo.
AC Sparta Praha - FC Vaslui

Domácí drželi soupeře přišpendleného čtvrt hodiny, poslední možností byla Kweukeho rána, která byla také sražena. Od té chvíle se nadechli i hráči rumunského klubu a několikrát vyslali směrem k domácí brance rychlé brejky, které někdy museli sparťané zastavit s pomocí faulu. Po jednom z nich nepříjemnou ranou mimo vystrašil Letnou Brazilec Wesley.

Manuel Pamič
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Stejný hráč pálil těsně vedle po hrubce domácí obrany i po pauze a diváci začali dávat najevo nervozitu. K tomu vyvolávali oblíbence Řepku, jenž zůstal opět na lavičce. Podél čáry se vehementně rozcvičoval Jarošík, a když v 52. minutě nastoupil, fanoušci jeho návrat do dresu Sparty ocenili ovacemi ve stoje.

Spartu jeho příchod postavil na nohy, ale jen v aktivitě, šance dál nepřicházely. Naopak v 58. minutě mohl přijít definitivní kolaps, když se obranou proháčkoval znovu Wesley a prostřelil i Švengra, jenže Zápotočný míč doběhl a z brankové čáry ho odkopl. Takřka z protiútoku pak přišla domácí odpověď: Pamič se prodral do šestnáctky a z těžkého úhlu prostřelil hradbu těl i gólmana.



Z následného tlaku přicházely další šance a často po centrech na Jarošíka, jenž zvýšil údernou sílu v šestnáctce. Jenže domácím se už nepodařilo zápas dostat ani do prodloužení a místo oslavy vítězství se na Letné smutnilo. Sparta zůstane bez pohárů celý podzim, podobně jako před třemi lety po vyřazení od Dinama Záhřeb. Po vyloučení Podaného dohrávali domácí v deseti.

Sparta Praha - FC Vaslui 1:0 (0:0) Branka: 58. Pamič. Rozhodčí: Einwaller - Schwab, Altmann (všichni Rak.). ŽK: Kušnír, Zápotočný, Kweuke, Brabec - Černikauskas, Balaur, Zmeu, Buhauescu, Annang, Jovanovič. ČK: 85. Podaný (Sparta). První zápas 0:2, postupuje Vaslui. Diváci: 13 699.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články