Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparta znovu nepřesvědčila, ale má tři body. Bojovnou Duklu srazil Tetteh

Druhé malé derby, druhé velké trápení. Sparta herně nepřesvědčila po Bohemians ani na hřišti Dukly, kde dvakrát prohrávala. Nakonec ale vydřela výhru 3:2 a poskočila na třetí místo tabulky. Dukla zůstala poslední o skóre za Karvinou.

Benjamin Tetteh se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Domácí začali výborně a už ve třetí minutě favorita zmrazili vedoucím gólem. Miloševič napřáhl z dálky a výstavní ranou k tyči přehodil brankáře Nitu.

"Byl to nejhezčí gól mé kariéry. Snažím se to dělat na tréninku, zůstávám tam a kopu ty míče. Dneska se mi to povedlo, chtěl jsem to přesně tak," komentoval Miloševič svou branku.

Dukla proti letenskému soupeři skórovala po 509 minutách a Nita o chvíli později zabránil druhému zásahu, když zblízka vychytal volného Podaného.

Sparta, za kterou poprvé nastoupila i švédská zimní posila Karlsson, ve 12. minutě vyrovnala. Po Sáčkově průniku do pokutového území se od Kozmy míč odrazil k nepokrytému Kangovi a ten se prosadil tvrdou ranou k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus: Dozvuky utkání Plzeň - Slavia a rozbor klíčových momentů

Duklu rychle inkasovaný gól nepoložil a se Spartou ve zbytku poločasu držela krok. Domácí Souček z voleje vypálil nad břevno, na druhé straně branku netrefili Tetteh ani Kanga.

Domácí i druhý poločas začali lépe a v 56. minutě se znovu ujali vedení. Tetour našel v šestnáctce Gonzáleze, jehož střelu si Plechatý srazil do vlastní branky.

Sparta i podruhé rychle odpověděla. V 64. minutě si na Sáčkův přímý kop naskočil Zahustel a umístěnou hlavičkou překonal brankáře Radu.

Brzy nato mohl otočit skóre Tetteh, ale samostatný únik zahodil a trefil jen gólmana Dukly. Chuť si ale ghanský útočník spravil v 81. minutě.

Naskočil si na Hanouskův centr a od domácí obrany dostal spoustu času i prostoru k přesné hlavičce. Tetteh dal desátý ligový gól v této sezoně.

Sparta porazila dejvického soupeře poosmé z posledních devíti utkání v nejvyšší soutěži a navázala na úvodní výhru 1:0 nad jiným pražským týmem Bohemians 1905.

Dukla Praha - Sparta Praha 2:3 (1:1)

Branky: 3. Miloševič, 56. vlastní Plechatý - 12. Kanga, 64. Zahustel, 81. Tetteh. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Adam (video). ŽK: Koval, Kozma, Ostojič, González - Zahustel. Diváci: 6122.

Dukla: Rada - Kozma, Raspopovič, Ostojič - Miloševič, Krunert, Koval (71. Holenda), González (84. Holík), Souček - Tetour (87. Djuranovič), Podaný. Trenér: Skuhravý.

Sparta: Nita - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson (74. Čivič), Kanga (60. Hašek), Chipciu (57. Hložek) - Tetteh. Trenér: Ščasný.

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Do zápasu jsme vstoupili výborně, krásným gólem jsme se dostali do vedení 1:0. Hned následně jsme měli nádherný přechod do útoku, škoda, že to Podaný nedal na 2:0. Dneska výkon z naší strany byl hodně zajímavý, byly tam hodně silné pasáže. Vždycky když to vypadalo, že máme zápas pod kontrolou, tak jsme udělali chyby, které pramení z přemíry snahy, možná z nezažití systému. Když jsme se dostali na 2:1, tak jsem věřil, že Sparta nemá náboje na to, aby nás ohrozila. Bohužel jsme dostali dva góly ze středu hřiště. Teď jsme trochu smutní z toho výsledku, na druhou stranu výkon byl hodně zajímavý. Je to zkouška, jestli jsme dostatečně odolní. Věřím, že když odehrajeme takový zápas se Spartou, nemůžeme mít problém v dalších zápasech. Body jsou pro nás důležité, ale my se rozhodli, že rozvoj hráčů a způsob hry jsou pro nás zcela zásadní."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "V zápase Dukly s Baníkem jsme viděli, že po zimní přestávce hrají jinak než na podzim a že to bude těžké. Takže jsem hrozně rád, že jsme to otočili. Dukla dala první gól, který myslím, že už se Miloševičovi nepovede. V době, kdy jsme vyrovnali a měli ten zápas rozhodnout v první půli, tak se to nepodařilo. Závěr poločasu jsme nedohrávali optimálně. Začali jsme podobně druhý a darovali zase soupeři po hrubé chybě druhou branku. To bylo samozřejmě složité. Dneska tam byly pasáže, které byly lepší než v zápase s Bohemkou. Na druhou stranu jsme s Bohemkou nedostali gól a tady jsme udělali chyby v defenzivě. V první řadě jsem spokojený s tím, že jsme dvakrát naplno bodovali. To je v tuto chvíli nejpodstatnější, protože jsme na podzim několik posledních zápasů nevyhráli. Věděli jsme, že po té přípravě musíme v první řadě bodovat. Věřím, že s těmi body budou přicházet i lepší a lepší výkony."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články