Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sparta zkusí v poháru zachránit sezonu, Slavii ale letos nedala ani gól

Pražské derby rozhodne o druhém účastníkovi finále domácího poháru. Favoritem semifinále jsou slávisté, kteří v neděli získali třetí ligový titul po sobě a touží vybojovat double. Sparta by ale ráda v MOL Cupu obhájila loňský triumf. Vítěz se ve finále poháru utká s Plzní. Přímý přenos sledujte od 17:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavia v neděli rozdrtila v lize Plzeň 5:1 a na domácí scéně je v této sezoně jako jediná stále neporažena.

Červenobílí neprohráli od března 2016 už 13 soutěžních derby po sobě a Spartu zdolali v obou vzájemných zápasech tohoto ročníku nejvyšší soutěže. V prosinci na Letné zvítězili 3:0 a doma v dubnu pak 2:0.

V poháru se oba rivalové naposledy utkali v předloňském semifinále, které Slavia v Edenu vyhrála jasně 3:0.

"Strašně se těšíme. Bude to třetí derby v sezoně a doufáme, že si udržíme krásnou bilanci bez porážky," řekl asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl.

Červenobílí touží po zisku double, na který pod koučem Jindřichem Trpišovským dosáhli už předloni.

"Je škoda, že nevyšlo, abychom Spartu potkali třeba až ve finále. Ale chceme double, takže nám je asi jedno, koho dostaneme. Musíme porazit všechny, abychom to zvládli," řekl slávistický obránce Lukáš Masopust.

Je nám líto, video expirovalo.
Derby rozhodne o soupeři Plzně pro finále poháru

Sparta v neděli jen remizovala v Liberci 2:2 a v lize bojuje o druhé místo, na které z třetí příčky ztrácí tři body. Letenští touží po obhajobě loňského pohárového triumfu.

"Jestli se promítne, že je Slavia po zisku titulu, nebo ne, se uvidí. My jdeme do zápasu s tím, že chceme postoupit do finále a uděláme pro to všechno. Každé utkání se Slavií je výjimečné. Hrajeme doma a věřím tomu, že utkání bude jiné než posledně," uvedl asistent trenéra Sparty Zdeněk Bečka.

"Zásadní bude první gól. Kdybychom minule v Edenu dali první branku my, a šance jsme měli, zápas mohl být úplně jiný. Slavia vyhlásila, že chce udělat double. My se jim to budeme snažit znepříjemnit, protože pohár chceme vyhrát také. Slavia není neporazitelná a věřím tomu, že uspějeme," dodal asistent hlavního trenéra Pavla Vrby.

Ministerstvo zdravotnictví minulý týden povolilo za podmínky dodržení hygienických podmínek zaplnit při ligových zápasech z 10 procent hlediště.

Sparta spustila rezervační systém pro 1200 držitelů permanentních vstupenek, všechny potvrzující dokumenty, že úprava platí i pro pohár, by Letenští měli dostat v nejbližších hodinách.

Postup do finále si už po výhře 1:0 nad Teplicemi z minulého týdne zajistila Plzeň. Termín druhého semifinále byl posunut kvůli tomu, že Slavia došla až do čtvrtfinále Evropské ligy.

Finále MOL Cupu se odehraje 20. května v Plzni, která je v tabulce koeficientů poháru za léta 2016 až 2020 hůře postavená než oba pražští semifinalisté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články