Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta zkouší bývalého hráče Liberce, v přípravě porazila Jihlavu

Praha – Fotbalisté Sparty si v přípravě připsali další vítězství. V utkání dvou ligových celků porazili Jihlavu 3:1. Celý zápas za ligového mistra v Praze na Strahově odchytala nová posila brankář Miroslav Miller a první poločas odehrál ukrajinský obránce Serhij Ljulka, který je v letenském celku na zkoušce.

"Ještě je příliš brzy dělat nějaký bližší závěr k výkonům příchozích hráčů," řekl trenér Vítězslav Lavička po výhře, kterou dvěma góly zařídil útočník David Lafata a jednou skóroval obránce Jakub Brabec. Za Jihlavu se trefil Ekvádorec Augusto Batioja.

"Sergej je tady s námi teprve druhý den, včera poprvé trénoval s týmem a dnes hrál. Míra Miller je na tom podobně, takže na nějaké závěry je opravdu brzy," přidal kouč letenského celku, který ve čtvrtek čeká další přípravný duel s Prostějovem a v sobotu odlet na soustředění v Turecku.

Čtyřiadvacetiletý Ljulka, který je hráčem Dynama Kyjev, nepřišel do neznámého prostředí, protože v minulosti odehrál 12 zápasů za Liberec. "Vzpomínám si na něj a také jsme se na něj ptali lidí z klubu a sledovali jsme ho i na Ukrajině. Má odehráno osm zápasů za áčko Dynama a uvidíme, jestli se dokáže poprat o smlouvu," prohlásil Lavička.

Dukla má problém s útočníky

Pražská Dukla dnes vyzvala ke vzájemnému přípravnému zápasu Slovan Bratislava. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Na marodku Dukly se minulý týden nuceně posadil útočník Jakub Mareš. "Situace s útočníky je prekérní. Ze šesti, které jsme měli k dispozici na podzim, je pět momentálně zraněných. Ale doufám, že tahle situace se bude zlepšovat," uvedl trenér Dukly Luboš Kozel. Příležitost vedle Tomáše Bergera dostali Jan Juroška a junior Ladislav Vopat. Branku se však podařilo vstřelit záložníkovi. Marek Hanousek se probil malým vápnem a po rohu otevřel skóre. Slovan vyrovnal také po rohovém kopu. Na konci biliáru v brankovišti stál Kornel Saláta.

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:1 (2:1)

Branky: 19. a 22. Lafata, 86. J. Brabec - 17. Batioja.

Sparta: Miller - Ljulka (46. Kadeřábek), Švejdík, Kováč (46. J. Brabec), Costa (46. Podaný) - Vácha (46. Mareček), Shala, Matějovský (60. Vacek) - Dočkal (46. Přikryl), L. Krejčí (67. Breznaník) - Lafata (60. Konaté). Trenér: Lavička.

Jihlava: Hanuš (46. Blažek) - Tlustý, Kryštůfek, Šourek (16. J. Krejčí), Hybš - Kliment, T. Kučera, Demeter, Batioja - Přeučil, Harba (58. Marcin). Trenér: Klusáček.

Dukla Praha - Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Branky: 11. Marek Hanousek - 32. Saláta.

Sestava Dukly: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Vorel (62. Reiter), Polom (46. Preisler) - Gedeon (46. Hlinka), Marek Hanousek (46. Daniel Tetour), Čajič - Juroška (62. Kluk), Berger (46. Děrgačov), Vopat (46. Považanec). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články