Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta získala Hanouska a Lischku, Trávníka z Jablonce chtějí bundesligové kluby

Čilý provoz panuje mezi Prahou a Jabloncem. Do Sparty přichází jablonečtí obránci Matěj Hanousek a David Lischka, opačným směrem míří stoper David Hovorka, jemuž se hostování změnilo v přestup. Kluby jsou už domluveny na přestupu, Pražané momentálně jednají s hráči o smlouvách. Z Jablonce možná navíc odejde i záložník Michal Trávník.

Matěj Hanousek
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Pětadvacetiletý Hanousek přišel do Jablonce v roce 2015 z Dukly. Za severočeské mužstvo odehrál 76 ligových zápasů, dalších šest startů levý bek přidal na podzim ve skupině Evropské ligy. "Dá se říct, že mě nic netlačí, ale je to pro mě velká výzva. Nemohl bych se na sebe podívat, kdybych tohle odmítl," uvedl Hanousek.

Jednadvacetiletý stoper Lischka zamířil do Jablonce také v roce 2015 z Hlučína. Po hostováních v Ostravě, Varnsdorfu a Karviné si vybojoval místo v základní sestavě a na podzim patřil podobně jako Hanousek k oporám. Na kontě má celkem 39 ligových utkání a čtyři góly, pravidelně nastupoval i v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec začal přípravu bez Hanouska a Lischky

"Povedla se nám spousta věcí a moc jsem si to užil. A díky tomu všemu teď přišla nabídka jít do Sparty a je to pro mě velká výzva a taky čest být v takovém klubu, jako je Sparta," konstatoval Lischka.

Pětadvacetiletý Hovorka vedle Jablonce, kde hostoval od začátku sezony, a Sparty působil ještě v Liberci. V nejvyšší soutěži zasáhl do 70 zápasů a vstřelil pět branek.

Hanousek s Lischkou budou třetí a čtvrtou zimní posilou Sparty. Letenský klub už před nimi získal švédského záložníka Davida Moberga Karlssona z Norrköpingu a dalšího středopolaře Martina Haška z Bohemians 1905.

Záložník Jablonce Michal Trávník
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Pokud odejdou tři čtyři hráči, tak je to samozřejmě komplikace pro každýho trenéra," řekl kouč Jablonce Petr Rada.

Je možné, že před jarem přijde i o Trávníka. O něj projevily zájem týmy z německé Bundesligy. "Hráli jsme Evropskou ligu, o hráče byl zájem, to se dalo čekat. Pokud by měl ještě někdo odejít, bylo by to tenhle či příští týden. Pak už bych s tím nesouhlasil," dodal Rada.

"Zatím nemám žádné informace, že bych měl někam jít, takže jsem stále hráčem Jablonce," doplnil samotný Trávník.

Náhradu za něj už má Jablonec každopádně připravenou. Na sever Čech přišel jednadvacetiletý slovenský záložník Andrej Fábry, který na podzim zazářil sedmi góly v dresu slovenské Nitry.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články