Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta zdolala Dudelange i podruhé a slaví postup

Starší dorost pražské Sparty otočil nepříznivě se vyvíjející odvetu 1. kola mládežnické Ligy mistrů proti lucemburskému Dudelange a po vítězství 3:1 si zajistil účast v další fázi. Na úvodní zásah hostujícího Omosanyi odpověděli ve druhém poločase Maksič, Fišl a Flak. Ve 2. kole čeká letenský tým Salcburk, loňský vítěz prestižní soutěže.   

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťanská devatenáctka postoupila do 2. kola Youth League

V odvetném střetnutí zahrozili jako první hosté, ale brankář Bačkovský si s pokusem Natamiho poradil. Na druhé straně netrefil prostor mezi tyčemi Fortelný a síť nerozvlnila ani Maksičova hlavička po rohovém kopu.    

První gól vstřelil ve 30. minutě Michael Omosanya, který se v pokutovém území zbavil svého strážce a přízemní ranou prostřelil Bačkovského.

Trenéři domácích reagovali střídáním, Sedláčka nahradili Alexandrem a jejich svěřenci vrhli síly do útoku. Zmíněný novic Alexandr ani hlavičkující Fortelný ovšem vyrovnat ze slibných šancí nedokázali.

Krátce po změně stran ovšem srovnal skóre povedeným volejem Maksič, který zužitkoval přesný centr Christiana Frýdka.  

Od té doby se hrálo víceméně podle sparťanských not a možnosti převážit misky vah měli Alexandr, Mareček a Novotný. Ani jeden z nich sice brankáře Esposita překonat nedokázal, ale Fišl po dalším centru Frýdka už ano.

Konečný výsledek 3:1 stanovil pět minut před koncem Flak, jenž nekompromisní střelou pod břevno dokonal obrat.

Odveta 1. kola Youth League fotbalistů do 19 let:

Sparta Praha U19 – F91 Dudelange U19 3:1 (0:1)

Branky: 57. Maksić, 83. Fišl, 85. Flak - 30. Omosanya. ŽK: Hezoučký - Esposito.  
Rozhodčí: Tarajev – Klaasen, Pajustik (Estonsko). První zápas: 4:0, postoupila Sparta.

Sparta: Bačkovský – Tvaroh (76. Šnajdr), Maksić, Fišl, Flak – Fortelný, Sedláček (37. Alexandr), D. Mareček, Hezoučký – Ch. Frýdek, Drchal (64. Novotný).

Dudelange: Esposito – Da Silva Santos, Özkan, Goncalves, Ahmetxjekaj – Omosanya (64. Mendes), Sabotic, Batista, Camara (64. Klica) – Natami (85. Mancini), Vilar Rodrigues.

Zdroj
ČT sport, sparta.cz

Hlavní zprávy