Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta zaskočila Plzeň a pomohla Slavii, Mebrahtův hattrick spasil Boleslav

Praha ‒ Šlágr 25. kola opanovala Sparta, která porazila mistrovskou Plzeň 2:0. Zbylá mužstva z popředí tabulky nezaváhala. Slavia uspěla na Slovácku, Mladá Boleslav zásluhou hattricku Mebrahtua vyhrála v Brně. Pohárové ambice však stále mají také v Teplicích nebo ve Zlíně. Severočeši doma zdolali Karvinou, "Ševci" ukončili šňůru nezdarů a odvezli všechny body z Ďolíčku. Příbram loupila v Jablonci a opustila poslední místo.

Vjačeslav Karavajev (vlevo) a David Lafata slaví gól proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparta Praha - Plzeň 2:0

Šampion má problém. Po prohře 0:2 na Letné se Viktorii Plzeň výrazně vzdálila vidina třetího titulu v řadě. Pět kol před koncem totiž na první místo poskočila o dva body Slavia. Viktoria proti Spartě podala nevýrazný výkon. Naopak letenský celek odehrál naprosto odlišný part než v Jihlavě. Tři body mu zajistily branky Šurala a Karavajeva z první půle.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352759-sparta-prehrala-matnou-plzen-a-priblizila-slavii-k-titulu/)

Slovácko ‒ Slavia Praha 0:2

Bez gólů nejsou body. Slovácko sice favorizovanou Slavii přehrálo, nedokázalo si však vypracovat vyloženou šanci a Pražané po gólech Milana Škody a Simona Deliho zvítězili 2:0. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého neprohráli v lize už 21 zápasů v řadě, moravský celek naopak po předchozí devítizápasové bodové šňůře padl podruhé za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352660-slovacko-prehralo-slavii-tri-body-si-ale-odvazeji-prazane/)

Dukla Praha ‒ Jihlava 4:1

Brzké vedení k úspěchu nestačilo. Jihlava nenavázala na senzační skalp pražské Sparty a podlehla domácí Dukle jednoznačně 1:4. Josef Jinoch, nový kouč Vysočiny, tak zaznamenal první ligovou porážku. V dresu vítězů zazářil dvěma přesnými zásahy chorvatský legionář Branislav Miloševič. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352662-vysocina-nezvladla-duel-s-duklou-a-nenavazala-na-vykon-proti-sparte/)

Zbrojovka Brno ‒ Mladá Boleslav 2:3

Střelecká potence hostujícího Golgola Mebrahtua rozhodla zápas mezi Brnem a Mladou Boleslaví. Australský útočník vstřelil všechny tři góly středočeského klubu, který v moravské metropoli vyhrál 3:2. Svěřenci kouče Martina Svědíka tak bleskově odpověděli na vítězství Teplic a udrželi čtvrtou příčku zaručující start v předkole Evropské ligy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352695-mebrahtu-sestrelil-brno-hattrickem-boleslav-drzi-ctvrte-misto/)

Teplice ‒ Karviná 1:0

Série obou celků neskončily. Teplice zvítězily potřetí za sebou, Karviná popáté v řadě padla. Severočeské mužstvo, které se po zimní přestávce vzepjalo k vynikajícím výkonům, sice tentokrát výrazně nedominovalo, ale důležité tři body v honbě za evropskými poháry přece jen získalo. Jediný gól utkání vstřelil už po jedenácti minutách Jakub Hora.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352697-teplice-pokracuji-v-jarni-krasojizde-skalp-karvine-zaridil-hora/)

Hradec Králové ‒ Liberec 0:1

Milan Kerbr se úspěšnou exekucí pokutového kopu postaral o vítězství Slovanu Liberec na půdě Hradce Králové 1:0. Účastník letošního ročníku Evropské ligy zaznamenal třetí triumf z posledních čtyř utkání a odpoutal se od pásma sestupu, kde naopak zůstávají uvězněni domácí. "Votroci" hájí před poslední Jihlavou jednobodový náskok.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352696-liberec-poskocil-hubenou-vyhrou-v-hradci-do-klidneho-stredu-tabulky/)

Bohemians 1905 ‒ Zlín 0:2

Dlouhé čekání na plný bodový zisk je minulostí. Fastav Zlín dobyl Ďolíček a po deseti kolech slavil ligovou výhru. Do střelecké listiny se zapsali Robert Bartolomeu s Milošem Kopečným. Moravský klub tak zůstává šestý s čtyřbodovou ztrátou na čtvrtou Mladou Boleslav. "Klokani" poprvé pod trenérem Martinem Haškem nebodovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352698-zlinska-serie-bez-vitezstvi-skoncila-sevci-porazili-bohemians/)

Jablonec - Příbram 2:4

Jarní comeback Příbrami doposud probíhal jen a jen před vlastními příznivci. Venku během celé sezony získala pouze dva body. V Jablonci však navázala na předchozí demolici Karviné. Také severočeskému celku vstřelila čtyři góly a po vítězství 4:2 se bodově dotáhla na čtrnáctý Hradec Králové. Dvěma góly zazářil zkušený záložník Jan Rezek.

REPORTÁŽ O OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/352745-produktivni-rezek-reziroval-triumf-pribrami-v-jablonci/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články