Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta zaplatí za výtržnosti při derby 200 tisíc, pokutu dostala i Slavia

Praha - Za hromadné vniknutí fanoušků na hrací plochu a další výtržnosti při derby zaplatí fotbalová Sparta pokutu 200 tisíc korun. Navíc mají Letenští na jeden zápas zavřenou část stadionu. Slavii disciplinární komise potrestala za pyrotechniku v sektoru hostů pokutou 100 tisíc korun.

Sparťanští chuligáni vběhli na hrací plochu po skončení zápasu, který letenský celek prohrál 0:2. Během utkání také odpalovali pyrotechniku a skandovali vulgarismy. Slavii komise potrestala mimo jiné i kvůli napadení člena pořadatelské služby.

"Charakter a výše trestu pro oba kluby odpovídá nastavenému trendu, kdy za závažná provinění způsobená fanoušky domácího klubu nesou důsledky nejen klub, ale i jeho fanoušci," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Komise rovněž udělila Jablonci pokutu 50 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Mladou Boleslaví. Kvůli kartám zastavila na jedno utkání činnost Martinu Doležalovi z Jablonce (vyloučení) a Lukáši Magerovi z Boleslavi (čtyři žluté).

Komise se také zabývala poznámkami hráčů Sparty Lukáše Váchy a Tomáše Koubka na adresu asistentky rozhodčího Lucie Ratajové, kterou za přehlédnutý ofsajd v utkání s Brnem shodně poslali ke sporáku. Každý z nich zaplatí pokutu 40 tisíc korun a navíc musí do konce roku vést jeden trénink mládežnického týmu jinde než v letenském klubu.

"Účastníci profesionálních soutěží se musí chovat profesionálně. Pokud má kdokoliv výhrady k výkonu rozhodčích, může využít nástrojů, které mu dávají vnitřní fotbalové řády," řekl Baček. "Emotivní výkřiky do éteru, navíc takového charakteru, profesionální nejsou," prohlásil.

Koubek s Váchou se sice za výroky omluvili, jejich slova však odsoudila i Sparta. Hráči se proto stali ambasadory středečního zápasu letenského celku v Lize mistryň a navíc jim vedení nařídilo absolvovat několik tréninků s ženskými týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články