Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sparta zaplatí za nevhodné projevy fanoušků 40 tisíc

Praha – Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky udělila pražské Spartě pokutu 40 tisíc korun za nevhodné projevy fanoušků vůči libereckému Theodoru Gebre Selassiemu v utkání 10. kola první ligy. Komise zhlédla kompletní záznam zápasu a usoudila, že minimálně v jednom případě diváci na reprezentačního zadáka hučeli.

Sparta se proti obvinění z rasistického chování fanoušků před týdnem bránila tvrzením, že diváci nereagovali na Gebre Selassieho, ale na jeho slovenského spoluhráče Michala Breznaníka, který v lednu na halovém turnaji zranil talentovaného mladíka Ladislava Krejčího. Komise po zhlédnutí záznamu utkání vysvětlení Sparty uznala jen částečně. Komise sice přijala argumenty, že klub dlouhodobě pracuje s fanoušky v oblasti rasistických projevů a zařazuje hráče černé pleti do sestavy, ale k provinění prý došlo.

"Komise během své činnosti nezaznamenala v případě Sparty v této oblasti disciplinární provinění, ale tentokrát jsme došli ke zjištění, že minimálně v jednom případě – konkrétně ve 31. minutě utkání – diváci hučeli na hráče Gebre Selassieho. Tím došlo k disciplinárnímu přestupku. Výše pokuty je v relaci s podobnými projevy na jiných stadionech," uvedl v prohlášení předseda komise Jiří Golda.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka potrestala Spartu

Disciplinární komise potrestala také trenéry Pavla Medynského (Bohemians 1905) a Zdeňka Svobodu (Sparta B) pokutami za jejich výroky vůči rozhodčím. Medynský zaplatí 15 tisíc korun za "vulgární vyjádření" vůči rozhodčím v prvoligovém duelu proti Olomouci, Svoboda o pět tisíc méně za "nevhodné vyjádření" vůči rozhodčím po druholigovém utkání s Čáslaví.

Zároveň komise zahájila řízení s Markem Heinzem z Olomouce a teplickým Tomášem Vondráškem. Oběma hráčům nebyla pozastavena činnost, jejich případy se bude komise zabývat příště. Heinzovi hrozí trest za kritická slova, kterými po utkání Olomouc–Sparta zasypal rozhodčí i hráče soupeře. Vondrášek se bude zodpovídat ze situace, po níž v závěru utkání na Stínadlech po domnělém faulu na něj nařídil sudí Jiří Adam penaltu, která rozhodla o domácí výhře 2:1. Podnět dalo komisi vedení Slovácka, podle kterého z videozáznamu zřetelně vyplývá, že Vondrášek svůj pád nafilmoval. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články