Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta zahájila přípravu, Ščasný si přeje příchod Šurala

Praha - Ve stínu úmrtí trenéra brankářů Pavla Srníčka fotbalisté Sparty zahájili zimní přípravu. Do ní už nezasáhne záložník Francis Listingi, jenž je na odchodu do Turecka. Podobně na tom jsou i další dvě nevydařené letní posily útočník Marco Paixao s obráncem Markusem Steinhöferem, kteří si hledají nové angažmá.

Trenér Zdeněk Ščasný by naopak na Letné rád přivítal Josefa Šurala z Liberce. "Je známé, že jednání probíhají. Ještě jsme v kontaktu s jedním hráčem, ale nechtěl bych být konkrétní," odmítl kouč dotaz, jestli jde o stopera Michala Kadlece z Fenerbahce. Komentovat nechtěl ani průběh jednání se Šuralem. "Jsem dalek toho, abych říkal, jestli to vidím optimisticky, nebo pesimisticky," uvedl trenér.

"Je to hráč, kterého bych do mužstva chtěl, a záleží jenom na něm. Navíc si myslím, že ze Sparty by to měl do zahraničí blíž," dodal. Z hráčů, kteří strávili podzim na hostování, dostane šanci v přípravě pouze Adam Jánoš. "Přidá se k nám jenom on a uvidíme po přípravě, jak to budeme řešit. Ostatní necháme hrát v klubech, kde jsou. Navíc je velké plus, že jsme navázali spolupráci s Vlašimí, takže hráči na hranici kádru budou moci nastupovat ve druhé lize," pochvaloval si Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se v zimní přípravě utká s Borussií Dortmund

Letenský kouč také uvedl, že Srníčka, který zemřel v 47 letech 29. prosince devět dní poté, co při běhu utrpěl zástavu srdce, nahradí v roli trenéra brankářů Daniel Zítka. "Byli velcí kamarádi a myslím, že by si to tak i Pavel přál," prohlásil Ščasný. Nečekané úmrtí trenérského kolegy Ščasného zasáhlo. "Pro mě osobně to byla strašná zpráva. Sice jsme od začátku měli informace, že je situace kritická, ale když pak ta zpráva přijde, tak na to stejně nikdo není připravenej," přiznal Ščasný.

"Chtěl bych proto vyjádřit soustrast rodině, pro kterou to musí být strašné," dodal. "Pro nás je to ohromná ztráta, ale profesně jde každý nahradit. Lidsky už ale ne. Pavel ukázal, že je nejen skvělý profík, výborný trenér, ale i skvělý člověk. A tak na něj budu také vzpomínat a jsem rád, že jsem s ním mohl pracovat v jednom klubu," zakončil Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články