Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sparta zahájila přípravu i s novou posilou Vaclíkem

Praha – Fotbalová Sparta získala brankáře Tomáše Vaclíka z Viktorie Žižkov. Vaclík podepíše podle očekávání smlouvu na 4,5 roku, Sparta za něj zaplatí asi deset milionů korun. Letenský klub to oznámil při dnešním zahájení zimní přípravy, do které se už zapojil i Vaclík. Nový generální sportovní manažer letenských Jaroslav Hřebík zároveň oznámil, že se na rozdíl od svého předchůdce Jozefa Chovance nechystá na lavičku týmu a koučování během zápasů by mělo být nyní plně v kompetenci prvního trenéra Martina Haška.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Talentovaný a perspektivní gólman přichází do našeho brankářského týmu poprat se o pozici jedničky. Po dohodě s Viktorií Žižkov již přestupu nic nebrání, zbývá jen vše potvrdit písemně," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

"Samozřejmě bojovat o titul je vždycky lepší než bojovat o záchranu a já se na ten boj těším," pochvaluje si nové angažmá Vaclík. Ve Spartě je ovšem na brankářském postu velká konkurence. Krom Vaclíka by se ráda na Letné postavila mezi tyče další čtveřice gólmanů, především jarní jednička Milan Švenger. "Jsem připravený se prát. Nikdy jsem to v žádném klubu neměl jednoduché a dané. Máme měsíc a půl na to, aby se ukázalo, kdo půjde do branky," prohlásil Vaclík. 

Martin Hašek o Vaclíkovi: "Jeho největším plusem je jeho mentální síla."

Dvaadvacetiletý Vaclík je druhou zimní posilou Sparty. Už v prosinci klub oznámil příchod záložníka Maria Holka z Dněpropetrovsku. Z hostování se vrátili Zdeněk Folprecht a Pavel Kadeřábek ze Žižkova, útočník Martin Jirouš (Dukla Praha), Andrej Kerič (Teplice) a Miloš Lačný (Slovan Bratislava).

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta zahájila přípravu i s Vaclíkem


Do konce sezony ve Spartě zůstane na hostování z Teplic i záložník Jakub Mareš. Do přípravy naskočí také mladíci Jakub Brabec, Martin Frýdek, Adam Jánoš a Lukáš Juliš z druholigového B-týmu. V klubu naopak skončili brankář Jaromír Blažek s obráncem Tomášem Řepkou. Spartu zřejmě opustí i další z pěti gólmanů, kteří aktuálně trénují s prvním týmem. Především na Slovensku je velký zájem o Kamenára se Zichem.

Sparta prošla řadou personálních změn i v realizačním týmu. Nový generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík podle dohody trenérského týmu nebude při zápasech týmu na lavičce. Spartu tak bude koučovat první trenér Martin Hašek.

"Co jsme se ještě v pondělí bavili, tak generální sportovní manažer na lavičce být může, ale mně říkal, že se k tomu nechystá. Za sebe tvrdím, že bych vůbec neměl problém, kdyby tam byl se mnou. Takhle si budu jen muset vzít oblek," uvedl Hašek. "Pan Hřebík v nás má důvěru, nechce nás řídit přes vysílačku a ve dvacáté minutě nám dávat nějaké pokyny," řekl Hašek.

Hřebík bude v týdnu také pravidelně dohlížet na tréninkový cyklus, s trenéry bude konzultovat složení základní jedenáctky a taktiku. Bezprostředně před zápasy prý může být v šatně, stejně jako v poločasových pauzách. "Jsem přesvědčený, že naše spolupráce bude na vysoké úrovni, všichni v realizačním týmu máme na fotbal stejný pohled," podotkl Hašek, který pod Hřebíkem ve Spartě ještě hrál v sezoně 2001/02, v níž letenský tým zářil v Lize mistrů a prošel až do jarní fáze. Hašek by měl nyní také dostat i větší pravomoci než v době, kdy funkci sparťanského generálního sportovního manažera vykonával Chovanec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články