Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparta začíná s tréninkem. Priske chce do Vánoc pracovat hlavně na fyzičce

Sparťanští fotbalisté zahájili zimní přípravu, kterou mají netradičně rozdělenou na dvě části. Ta první se podle trenéra Briana Priskeho zaměří na udržení fyzické kondice a vyplní ji i dva zápasy. Úvodní část sparťanské přípravy skončí před Vánoci.

"Cílem těchto tří týdnů je udržet vysoko naši fyzičku. Od léta jsme na ní tvrdě pracovali, spousta hráčů se posunula a dostala se na úroveň, se kterou jsem celkem spokojen," řekl Priske, jehož tým čekají v pondělí fyzické testy na FTVS. "Musíme se tedy postarat o to, abychom ji udrželi, jelikož v lednu máme pouze tři a půl týdne a už nás čeká první zápas s Olomoucí," uvedl kouč.

Navíc chce do přípravy zapojit hráče po zranění. "Na konci podzimu jsme na můj vkus měli příliš mnoho zraněných, takže je naším cílem je opět zapojit do procesu," prohlásil. "V plánu je trénovat jak fyzicky, tak i takticky, a mimo jiné si také samozřejmě užít trochu společného času bez okolního tlaku. Nebudeme hrát žádná důležitá utkání. Plánem je využít následující týdny v tomto duchu a pokud všechno půjde tak, jak má, budeme kvalitně připraveni," konstatoval Priske.

První přípravné utkání čeká jeho svěřence 16. prosince v tréninkovém centru na Strahově proti Žilině. O čtyři dny později se na témže místě utkají s druholigovým Varnsdorfem. "Místo zápřahu v tréninku dostaneme i zátěž ve formě zápasu. Samozřejmě uvidíme, jak jsme na tom před Vánoci i takticky, ale hlavní je fyzická stránka. Všichni hráči odehrají minimálně poločas, takže dostanou před svátky dostatečnou herní minutáž," podotkl trenér.

Letenští zkraje aktuální sezony vypadli hned ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s Vikingem Stavanger. Po 16 kolech první ligy jsou na třetím místě se sedmibodovou ztrátou na vedoucího obhájce titulu z Plzně. Podzim zakončili 19. listopadu výhrou 3:2 v Ostravě v osmifinále domácího poháru. Následovala dovolená, kterou Priske využil k cestě do Dánska.

"Už je to dlouho, co jsem byl doma déle než dva nebo tři dny. Bylo příjemné být obklopen těmi nejbližšími více než deset dní a vidět děti, samozřejmě manželku, a také své rodiče," řekl čtyřiadvacetinásobný dánský reprezentant.

Druhá část přípravy Sparty odstartuje 3. ledna. Poté tým odcestuje na soustředění do španělské Marbelly, kde jsou v plánu přípravná utkání s dosud neurčenými soupeři. Před startem fotbalového jara sehrají Pražané na Letné 21. ledna generálku s Norimberkem z druhé německé ligy. O týden později se představí v lize v Olomouci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články