Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta vyzve Jablonec, Olomouc čekají Teplice

Praha - Pohár České pošty dospěl už do semifinálové fáze. V dvojzápasech hraných klasickým pohárovým způsobem se střetne Sparta s Jabloncem a Olomouc s Teplicemi. Pražská Sparta, která na jaře poněkud tápe, si zlepšila o víkendu náladu, když porazila Liberec a vrátila se na první místo tabulky. Jablonci se v jarní části také příliš nedaří, může se však spolehnout na nejlepšího ligového střelce Davida Lafatu. Olomouc sice v lize kvůli bodovému odpočtu donedávna bojovala o záchranu, v posledních kolech ale předvádí dobré výkony a Teplice v duelu s ní nebudou favoritem. Zápas mezi Olomoucí a Teplicemi začíná ve středu v 16:00, Sparta hostí Jablonec od 20:15. Obě utkání sledujte v přímém přenosu na ČT4 a našem webu.

Jablonec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Obhájce loňského pohárového triumfu z Mladé Boleslavi je už ze hry venku, ve čtvrtfinále ji vyřadila Sparta. Její soupeř Jablonec v sobotu prohrál po přestřelce v Příbrami 3:4 a jeho šance na to, že by se do evropských pohárů dostal díky umístění v lize, jsou už mizivé.

"V nejbližších dnech nás čeká rozhodující fáze sezony, zkusíme o ten pohár zabojovat. Chtěli jsme v Příbrami odehrát zápas, který by nám před Spartou pomohl psychicky, a to se nepodařilo. Máme o čem přemýšlet," uvedl trenér Severočechů František Komňacký.

Sparta je v úplně jiném rozpoložení. V sobotu se semkla při šlágru v Liberci, po výhře a návratu na první místo v lize si kouč Martin Hašek může pochvalovat, jak jeho tým nabral sebevědomí. "Změna v atmosféře je po výhře v Liberci patrná, hráči jsou v lepší náladě, uvolnění, avšak ne na úkor koncentrace a pracovního nasazení. Přes Jablonec chceme postoupit a tomu bude odpovídat i naše sestava," odmítl Hašek, že by Sparta šetřila některé z opor.

Pražané jsou s pěti triumfy nejúspěšnějším týmem v české pohárové historii, ale naposledy vyhráli v roce 2008 a netají, že by letos rádi po čtyřleté odmlce znovu soutěž ovládli.

Olomouc chce Teplicím vrátit porážku

Olomouc se loni dostala do pohárového finále, kde podlehla až po penaltovém rozstřelu. A teď má zase vysoké ambice. Hanáci po posledních dvou výhrách v lize proti Slavii a v Mladé Boleslavi odskočili od sestupového pásma a teď vymýšlejí plán na semifinále s Teplicemi. Sigma má hostům co oplácet: před dvěma týdny tam prohrála v ligovém duelu 1:3.

"Chceme udělat všechno pro to, abychom postoupili do finále. To by byl obrovský úspěch, jak pro klub, tak pro mě osobně. Víme, že nás teď během jednoho měsíce čeká řada těžkých utkání, ale teď je pro nás prioritou to s Teplicemi," řekl trenér Olomouce Petr Uličný.

Jeho protějšek Petr Rada svým hráčům vyčinil po páteční domácí prohře s Českými Budějovicemi. A doufá, že si Severočeši ve středu z Olomouce odvezou takový výsledek, který jim nechá šance i pro domácí odvetu. "Olomouc měla určité starosti, ale není to tým na záchranářské boje. Budou chtít do finále zrovna tak jako my. Zápas s Budějovicemi jsme si vyříkali, řekli jsme si, že tudy cesta nevede," uvedl Rada. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články