Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta vyzrála na Panathinaikos a porazila ho 3:1

Praha - Fotbalisté pražské Sparty dokázali po výborném výkonu porazit Panathinaikos 3:1. V upravené Generali Areně se pokoušeli v úvodním utkání třetího předkola pokořit řecký tým, který je zastavil na cestě do hlavní fáze soutěže před rokem. Sparťanům se podařilo vylepšit špatnou bilanci všech českých klubů proti tomuto soupeři. Od roku 2001 vyhrál řecký klub osm z devíti vzájemných soubojů, jen Liberec s ním před šesti lety v Poháru UEFA dokázal doma uhrát remízu, ale stejně pak po nezdaru v Aténách vypadl. Sparťanské góly obstarali Holenda, Vacek a Kalouda. Za Řeky skóroval Salpingidis. Další informace najdete také na serveru fotbalživě.cz. Můžete si přečíst i online reportáž z utkání.

V zápase, který řídila trojice chorvatských sudí v čele s Ivanem Bebekem, se museli fotbalisté letenského týmu obejít bez kapitána Patrika Bergra, který stále laboruje s poraněným kolenem. Na jeho místě v záloze opět nastoupil Kamil Vacek. Letenští hrali tedy ve stejné sestavě, v níž v pátek remizovali v úvodním ligovém duelu v Teplicích.

Chovanec: Jsem rád, že špatná série s Panathinaikosem skončila

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Sparta-Panathinaikos

Kouče fotbalové Sparty Jozefa Chovance těšilo, že právě jeho tým dnes ukončil nepříznivou sérii českých celků v pohárových soubojích s Panathinaikosem Atény. "Jsem rád, že ta špatná série je u konce. Dali jsme do toho všechen náš um a odvahu, což je v soubojích s takovým velkoklubem, jakým je Panathinaikos, nezbytné. Pro náš mladý tým je výhra v takovém zápase strašně důležitá, byť jsme měli i kus potřebného štěstí," uvedl Chovanec po utkání. 

Trenér také netajil, že hra Sparty měla mezery. Především v defenzivě domácí několikrát hořeli a hlavně po úvodních dvou vstřelených gólech polevili v koncentraci a hrubkami nabídli soupeři vyrovnání. Řekové ale dvakrát pohrdli, jednou dokonce i penaltou. "Těm šancím soupeře předcházely naše velké triviální chyby, pramenily i z nezkušenosti," uvedl Chovanec.

Kouč Panathinaikosu Henk ten Cate netajil, jak je z prohry zklamaný. Aténský klub se dostal do svízelné pozice a je nad propastí, protože pokud by nepostoupil do Ligy mistrů, byla by to pro řecký tým rána. "Jsem rozčarovaný. Byl to klasický zápas blbec, nic nám nešlo a někdy bylo strašné se na to dívat. Chyby v obraně byly hrozné, i v útoku jsme pohrdli mnoha šancemi," posteskl si Ten Cate, který už předloni jako kouč Ajaxu musel strávit vyřazení z třetího předkola se Slavií.

Sparta Praha - Panathinaikos Atény 3:1 (2:0)

Branky: 26. Holenda, 31. Vacek, 86. Kalouda - 67. Salpingidis. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgec (všichni Chorv.). ŽK: Řepka, Blažek, Hubník, Kušnír - Sarriegi, Cissé. Diváci: 12 058.

Radost hráčů Sparty ze vstřeleného gólu proti Panathinaikosu
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Hlavní zprávy

Nejčtenější články