Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta vyhrála nad Hradcem a Budějovicemi. Prověrka brankářů začíná

Praha - Fotbalisté Sparty porazili na úvod přípravy Hradec Králové 3:1 a České Budějovice 2:0. V prvním utkání na Strahově z nových posil nastoupil brankář Marek Štěch, odpoledne proti dalšímu prvoligovému nováčkovi dostali šanci i Radoslav Kováč, Martin Nešpor a David Bičík, který se Štěchem bojuje o místo jedničky.

Marek Štěch
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Hlavní slovo k brankářům bude mít Pavel Srníček, ale oba působili jistým dojmem, řídili spoluhráče a měli několik dobrých zákroků," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Ale definitivní rozhodnutí padne až po návratu z herního soustředění v Itálii," dodal.

Dvě neproměněné penalty

Proti Hradci se dvakrát trefil útočník David Lafata. Tradiční letenský kapitán, který však protentokrát přenechal pásku Štěchovi, měl na dosah i hattrick, ale několik dalších šancí i penaltu nařízenou za faul na Bořka Dočkala neproměnil. Za Hradec skóroval ranou zpoza vápna bosenský záložník Emir Halilovič, který po přestávce vyrovnal na 1:1. Vedení Spartě ale vrátil technickou střelou Lukáš Vácha, který zakončil kombinační akci domácích, a v závěru výsledek zpečetil Lafata.

Také proti Českým Budějovicím neproměnila Sparta penaltu, když Romana Bednáře vychytal brankář Zdeněk Křížek. Po přestávce už ale byl krátký na pokutový kop Nešpora, který se hned v prvním startu za nový klub po přestupu z Mladé Boleslavi dočkal prvního gólu.

Dlouho se z něj však neradoval, protože po srážce s protihráčem kvůli zranění ramena odstoupil. Jen mezi diváky zůstali záložníci Josef Hušbauer s Michalem Breznaníkem, kteří mají menší zdravotní potíže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta zahájila přípravu vítězně

Spartu od neděle čeká soustředění v Itálii, kde nastoupí proti Dynamu Kyjev, Dynamu Moskva a Basileji. Ještě před tím ale Lavička zúží kádr. "Představu už máme, pokud se nic nečekaného nestane, odjedeme s 21 hráči a třemi brankáři," prohlásil letenský trenér.

Volba brankáře je pro Lavičku příjemnou starostí

"Byla to jen první a navíc přípravná utkání, ale to, jak chytali a jak dirigovali spoluhráče, je pro mě příjemné zjištění," řekl Lavička. "Ale definitivní rozhodnutí padne až po soustředění v Itálii a hlavní slovo bude mít trenér brankářů Pavel Srníček," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články