Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparta vstoupila do předkola Ligy mistrů výhrou v Lotyšsku

Liepaja (Lotyšsko) - Sparťanští fotbalisté vyhráli úvodní utkání 2. předkola Ligy mistrů na půdě lotyšského Metalurgu Liepaja 3:0 a jsou jednou nohou v další fázi boje o účast v prestižní soutěži. Dvě branky českého mistra vstřelil Bony Wilfried, skóre otevřel Václav Kadlec. Odveta se hraje příští středu v Praze.

První ze dvou bitev mezi lotyšským a českým mistrem začala sparťanským sebevědomým ovládáním míče, ale ke střele se první dostali domácí a Kavalaiauskas pálil do boční sítě. Od té chvíle ale už držela zápas Sparta pevně ve své moci, i když dlouho to vypadalo jen na převahu v držení míče po šestnáctku soupeře.

V desáté minutě přišla šance, která měla jednoznačně skončit gólem poté, co se Kadlec dostal k míči po narážečce se Žofčákem. Jenže jeho pokus umístit míč ke vzdálené tyči skončil nepřesně.

Záznam utkání Metalurg Liepaja - Sparta Praha sledujte ZDE.

Sparťané to zkoušeli i z větší vzdálenosti, ale Matějovský i Kucka, hrající první zápas po návratu z MS, se netrefili mezi tyče. Kadlecova dělovka v 19. minutě brankáře sice vyděsila, ale místo gólu následoval jen roh. Sparťanský benjamínek se tak trefil alespoň napotřetí ve 37. minutě, kdy mu předložil ideální kolmici středem hřiště Žofčák. Kadlec vyhrál sprinterský souboj s domácím stoperem a dva metry před šestnáctkou se trefil přízemní ranou a s pomocí tyče dostal míč do sítě.

Domácí se v závěru poločasu snažili několika dlouhými nákopy dostat před Blažka, ale jejich pokusy byly vesměs nepřesné.

Sparta po přestávce na soupeře vlétla a už v 51. minutě bylo rozhodnuto: Matějovský naznačil střelu, míč poslal do uličky Wilfriedovi a ten se dokázal v obklíčení prosadit střelou k tyči. O sedm minut později navíc po individuálním průniku obešel i gólmana a zvýšil na 3:0. Útočník z Pobřeží slonoviny tím svůj tým výrazně přiblížil postupu.

Metalurg Liepaja - Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 51. a 58. Wilfried, 37. Kadlec. Rozhodčí: Eisner - Strasser, Hübler (všichni Rak.). ŽK: Rafalskis, Klava. Diváci: 2 750.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články