Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta vstoupí do poháru, na Strahově se utká s Blanskem

Jen čtyři z plánovaných šestnácti zápasů 3. kola domácího poháru čekají fotbalové kluby. Sparta vstoupí do MOL Cupu utkáním s Blanskem, které se netradičně bude hrát na Strahově. Ve hře budou z týmů nejvyšší soutěže také Teplice, Karviná a Bohemians 1905. Přímý přenos odvysílá web ctsport.cz a HbbTV ČT sport.

Fotbalisté Sparty slaví gól v utkání se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta bude hrát na Strahově kvůli tomu, že na hlavním stadionu na Letné bude po výměně trávníku plocha připravená až na víkendový ligový zápas s Jabloncem. Na Strahov kvůli koronavirové situaci nebudou moci fanoušci. Letenští budou chtít v poháru potvrdit povedený vstup do sezony.

V pěti ligových kolech jako jediní neztratili ani bod a vedou tabulku nejvyšší soutěže. Trenér Pražanů Václav Kotal plánuje zamíchat se sestavou. "Myslím si, že by určitě měli dostat příležitost i další hráči," uvedl Kotal.

Souboj s druholigovým soupeřem čeká ve středu ještě další dva týmy z nejvyšší soutěže. Bohemians 1905 na představí na hřišti Táborska a Karviná přivítá Vlašim. Teplice nastoupí v třetiligovém Chlumci nad Cidlinou. Zápasy týmů, které v tomto týdnu odehrají závěrečné předkolo evropských pohárů, byly odloženy na neurčito.

Týká se to Slavie Praha, Plzně a finalisty minulého ročníku MOL Cupu Liberce. Zbylých devět duelů 3. kola se odehraje v náhradních termínech od 6. října do 14. listopadu. V předchozích dvou kolech už z ligových celků vypadly Zlín a nováček z Pardubic.

Domácí pohár je výrazně poznamenaný koronavirovou krizí. Řada klubů z nižších soutěží v úvodních dvou kolech raději odstoupila kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z první a druhé ligy test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva. Ve 2. kole bylo kontumováno 18 z 27 utkání.

Program 3. kola:

Středa 30. září: 15:00 Sparta Praha - Blansko, 15:30 Chlumec nad Cidlinou - Teplice, Karviná - Vlašim, Táborsko - Bohemians Praha 1905.

Úterý 6. října: 18:00 Slovácko - Prostějov.

Středa 7. října: 15:00 Domažlice - Olomouc, 15:30 Ústí nad Orlicí - České Budějovice, 18:00 Brno - Jihlava.

Čtvrtek 8. října: 15:30 Chrudim - Mladá Boleslav.

Pátek 9. října: 17:00 Hradec Králové - Příbram.

Sobota 10. října: 15:00 Líšeň - Jablonec.

Středa 11. listopadu: 14:00 Karlovy Vary - Opava.

Sobota 14. listopadu: 11:00 Třinec - Ostrava.

Dosud neurčený termín: Přepeře - Plzeň, Slavia Praha - Dukla Praha, Žižkov - Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články