Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů, začíná s mistrem Lotyšska

Liepaja - Fotbalová Sparta Praha je na startu šestizápasové série, na jejímž konci by měl být postup do milionářské Ligy mistrů. První dva díly kvalifikační minisérie přinese střet s lotyšským mistrem Metalurg Liepaja. První zápas sehrají sparťané dnes v podvečer na soupeřově půdě, odkud by si rádi přivezli slušný výsledek pro pražskou odvetu. Zápas začíná v 18:00, přímý přenos vysílá ČT4 a server SportŽivě.cz.

Zápas na půdě neznámého soupeře může přinést komplikace, pokud by sparťané soupeře podcenili. "V kvalifikacích nebývá ani tak problémem cestování, jako spíše umění přizpůsobit se okamžitě po příletu tamním podmínkám a nic nepřehlédnout," řekl už po červnovém losu letenský trenér Jozef Chovanec.

Na lotyšské půdě by však nemělo jeho klub nic překvapit, a to včetně počasí, protože podle předpovědi by měla panovat v přímořské Liepaji menší vedra, než si fotbalisté zvykli během posledních dnů doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta odletěla do Lotyšska

Chovanec si po losu přál, aby do pohárů vstoupil jeho výběr kompletní, ale to se mu na půdě Metalurgu rozhodně nevyplní. Zraněni jsou Hušek s Kušnírem, ne zcela zdráv odcestoval s týmem Kucka, kvůli trestu za vyloučení v prosincovém duelu proti Kodani bude chybět Pamič. A do Lotyšska nakonec nedorazil kvůli problémům s vízy ani kamerunský útočník Kweuke.

Na obou stranách obrany tak bude muset kouč improvizovat: zatímco na pravé straně se nabízí možnost nasadit stejně jako v Superpoháru Kladrubského, na druhé má možnost několika alternací. Během přípravy zde nejvíce nastupoval Krob a na jaře zaskakoval i Hoheneder, kterého by však musel Chovanec nahradit ve středu hřiště.

Letenští nepodcenili ani sledování soupeře, dvakrát se byli podívat na Metalurg v ligových zápasech, v nichž prohrál s Jürmalou (1:2) a Daugavou (0:1). Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by dokázal navázat na předchozí mistrovskou sezonu. A to i přesto, že největší opory z lotyšské reprezentace v klubu zůstaly, v kádru národního týmu jsou totiž Klava, Zirnis, Rafalskis, Solonicins, Grebis i Rakels, za reprezentaci hrávají také Litevci Tamošauskas a Kavaliauskas.

Předpokládané sestavy:

Liepaja: Spole - Surnins, Klava, Aleksejevs, Kirhners - Kavaliauskas, Tamošauskas, Grebis, Kalns - Rakels, Spasojevič.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Krob - Hoheneder - Sionko, Matějovský, Žofčák (Kucka), Kadlec - Wilfried.

Liga mistrů
zdroj: Wikipedia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články