Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta vrátila Slavii porážku v derby a je znovu v čele

Praha  - Sparťanští fotbalisté vyhráli ligové derby proti Slavii 1:0, vrátili svému soupeři stejnou pohárovou prohru a jdou zpět do čela prvoligové tabulky. Hosté zůstávají na osmém místě. O konečném výsledku rozhodl ve 39. minutě záložník Libor Sionko. Půl hodiny před zápasem začalo vytrvale pršet, a úrovni derby mokrý trávník spíše pomohl. Na nevyzpytatelném terénu neměl nikdo ze soupeřů náladu příliš licitovat, a tak se hrálo ve svižném tempu pořádně od podlahy. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Už ve čtvrté minutě složil v plné rychlosti sparťanský stoper Řepka unikajícího Kyselu, ale kartu za svůj zákrok neviděl. Sudí Franěk ho ale přece jen za chvíli napomenul, přestože další faul na Šenkeříka na kartu nevypadal.

Hra měla zajímavý průběh a první velkou šanci přes sparťanský úvodní nápor měli hosté. Záložník Grajciar totiž přesně zamířil svůj trestný kop a od vrchní části břevna putoval za branku. Slávistickou branku jako první ohrozil stoper Kopic, který dezorientován srazil míč s pořádnou vervou těsně mimo vlastní branku.


Sparta byla sice aktivnější, ale svoji převahu zesílila až v závěru půlhodiny, kdy se dostal do tempa její klíčový hráč Sionko. Reprezentačního záložníka bylo celé hřiště: Bránil, střílel, rozehrával trestné kopy a dokázal přes svou výšku vyhrávat i hlavičkové souboje. Měl také první šanci svého týmu, ale v té ještě ve 26. minutě neuspěl poté, co mířil na osamoceného stopera Hubáčka, který dokázal jeho střelu zblokovat a zanedlouho dokázal dorážku téhož hráče zlikvidovat Martin Vaniak.

Ve 39. minutě už byl však i slávistický "čaroděj" bezmocný: Po autu Sionko pálil z rohu šestnáctky a po teči Kopice ve skrumáži míč doputoval až do sítě. Brzy mohl přidat letenský veterán další gól, ale po jeho hlavičce vytáhl další skvělý zákrok Vaniak. Hosté závěr prvního poločasu spíše protrpěli a k Blažkovi se příliš nedostávali, což pokračovalo i po pauze. Až v 59. minutě předvedli hosté rychlý výpad zakončený nebezpečnou střelou Kysely, kterou musel Blažek vytlačit na roh.


Sparta se prosazovala kombinacemi po stranách a po jedné z nich našel Žofčák v šestnáctce Wilfrieda, jeho rána z první ale mířila vysoko nad branku. Další možnost měl po rohu Hoheneder, ale jeho hlavička minula o centimetry Vaniakovu levou tyč. Závěr utkání už byl ovšem opatrný, sparťané se báli o těsný výsledek a hosté dnes neměli dostatek síly, aby se zápasem něco udělali.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články