Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Sparta vládne lize. Měl jsem velkou chuť, říká Jarošík

Praha - Bez dvou měsíců devět let čekal fotbalista Jiří Jarošík na další ligovou branku ve sparťanském dresu. Dočkal se jí už v druhém vystoupení po návratu z dlouholetého zahraničního angažmá. Měl z ní radost, jako by to byl jeho vůbec první gól, ale spokojenost mu trochu pokazil nevýrazný výkon, který jeho tým v pondělním derby proti Žižkovu podal. Především pak mdlá hra do první branky.

Jiří Jarošík
zdroj: isifa/LN autor: Jan Zátorský

Byl to zápas plný premiér: Jarošík zaznamenal první gól po návratu, jeho spoluhráči Josef Hušbauer a Martin Juhar poprvé ochutnali radost z ligové trefy v rudém dresu, brankář Milan Švenger poprvé neudržel čisté konto a hostující Pavel Čermák se dočkal prvního ligového gólu. Hlavním hrdinou byl však právě třiatřicetiletý domácí stoper, který připravil úvodní branku dohrávky 6. kola a druhou sám vstřelil.

Byl to 53. ligový gól Jarošíkovy kariéry. Užíval si ho stejně jako ten předchozí v české nejvyšší soutěži, když Sparta v roce 2002 vyhrála 2:0 v Olomouci. "Už jsem si na ten poslední gól vůbec nepamatoval. Jsem moc rád, že jsem se trefil, měl jsem dneska moc velkou chuť. Škoda jen toho úvodního poločasu, který jsme skoro celý prospali. Nemělo to dynamiku, nemohli jsme se do zápasu dostat a nevěděli proč," uvedl fotbalista, který byl ústřední postavou utkání.

Byli jsme zpočátku netrpěliví, nelíbilo se Haškovi

Sparťanský první trenér Martin Hašek byl spokojenější s výsledkem než se samotnou hrou a především první poločas ho nepotěšil. "Hráli jsme sice v reprezentační pauze dvě pohárová utkání, ale s týmy z nižších soutěží, a dnes jsme zůstali v tempu, v nichž jsme je odehráli. Dvacet minut jsme byli pomalí, nepřesní a nepochopitelně netrpěliví," vrátil se k úvodu duelu.

Až dva góly v síti soupeře nasazení změnily. "V druhém poločase jsme už hráli na jednu branku, jenže místo třetího gólu z jediné akce inkasujeme... Musíme ale uznat, že hráči zbytek zápasu zvládli skvěle, nenechali se rozhodit a dalšími brankami nakonec připravili i odpovídající výsledek," liboval si kouč.

Naopak trenér Žižkova Martin Pulpit litoval, že jeho tým nezvládl závěr první půle. "Za stavu 0:0 by se nám hrálo po pauze lépe, ale i tak to byla velmi cenná zkušenost pro další kariéru. Mrzí mě především druhá branka, kdy se hráči dohadovali, kdo půjde do zdi, a nezachytili sparťanskou rozehrávku," řekl Pulpit.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články