Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta v semifinále poháru usiluje o double, Jablonec o poháry

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce a Sparty úvodním zápasem rozehrají semifinále Poháru České pošty. Zatímco pro obhájce triumfu ze severu Čech je soutěž jedinou možností, jak postoupit do evropských pohárů, Pražané usilují o to, aby podruhé v historii získali double. Letenský lídr ligové tabulky jako jediný český klub v samostatné historii ovládl obě soutěže v roce 2007 a nyní by to rád zopakoval. Utkání Jablonec - Sparta sledujte od 16:40 živě na programu ČT sport a našem webu.

Oba týmy se potkávají v rozdílné formě. Sparta o víkendu zvýšila náskok v čele ligy na deset bodů a kráčí za titulem. Naopak Jablonec vyhrál jediný z posledních šesti soutěžních duelů a trápení podtrhl v neděli doma prohrou 1:4 s Duklou.

Obhájce pohárového vítězství chce teď ale vše špatné hodit za hlavu. Netají se tím, že ho čeká duel jara. "Na Duklu musíme zapomenout, teď nás čeká klíčový zápas celé sezony, hrajeme o všechno," řekl kapitán Luboš Loučka. "Chci věřit tomu, že v tomhle zápase odvedeme to nejlepší, co v nás je. To nám velí situace," řekl jablonecký kouč Roman Skuhravý.

"Do stavu zpackané jarní sezony jsme se dostali sami. Pohár je jiná soutěž, zmobilizujeme se, a když se vyvarujeme chyb v obranné fázi, nejsme bez šancí," dodal. Sparta v úvodním čtvrtfinále s Duklou utrpěla jedinou porážku z posledních 28 soutěžních duelů. O víkendu se naladila hladkým vítězstvím 3:0 v derby nad Slavií a pokračovat chce i v Jablonci, proti kterému by měla nastoupit s oporami v sestavě.

"Dá se to očekávat, trochu nás ale limitují zdravotní potíže, například Costa dohrával derby už se sebezapřením. Změny ale budou minimální," uvedl asistent trenéra Sparty Václav Jílek. Chybět bude Spartě nejspíš i útočník Roman Bednář, který po zranění už sice trénuje s týmem, na zápas ale ještě asi připraven nebude.

Zdroj
ČTK, www.sparta.cz, www.fkjablonec.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články