Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta v přípravě podlehla Dortmundu 1:3, prohrála i Plzeň

Essen - Fotbalisté pražské Sparty v přípravě podlehli favorizovanému Dortmundu 1:3. Za německý tým se v Essenu trefili dvakrát Pierre-Emerick Aubameyang a jednou Henrik Mchitarjan, na průběžných 1:1 vyrovnával kapitán Letenských David Lafata. Plzeň odstartovala herní soustředění v Turecku porážkou 0:1 s druholigovým německým Duisburgem.

Utkání Dortmund - Sparta
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Do základní sestavy nasadil i debutující posilu z Liberce Šurala. Za Borussii, pro kterou byl zápas generálkou na sobotní start druhé části bundesligy, od začátku hrála většina opor včetně Hummelse, Mchitarjana, Reuse či Aubameyanga. "Mají pět dní do ligy a nesmírnou kvalitu, naopak my těch posledních čtrnáct dní v nohách. To není výmluva, protože rozdíl by tam byl vidět i tak," uznal sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Zdeněk Ščasný: "Měli jsme dobré pasáže, ale i pasáže, ve kterých jsme jen bránili. Vzhledem ke všem okolnostem myslím, že to je slušný výsledek, a jsme spokojení."

Právě gabonského útočníka v sedmé minutě ještě vychytal brankář Bičík, kterého po půl hodině hry při dalším pokusu Aubameyanga zachránilo břevno. Dominující Dortmund před pauzou vystupňoval tlak. Nejlepší střelec německé ligy Aubameyang otevřel skóre ve 41. minutě, kdy snadno zakončil individuální akci Gündogana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Sparta

Pražané zahájili výborně druhý poločas a hned z první velké příležitosti vyrovnali. Dočkal ve 49. minutě prostrčil míč na kanonýra Lafatu a ten v šestnáctce zamířil přesně k tyči. V 65. minutě ale vrátil vestfálskému mužstvu vedení umístěnou ranou Aubameyang a za tři minuty zvýšil Mchitarjan dorážkou po Leitnerově tyčce.

"Klukům to dalo hrozně moc, máme se od soupeře co učit," prohlásil Ščasný, který od reprezentanta Šurala čeká víc. "Bylo vidět, že mu rapidně ubývají síly a bylo to pro něj těžké, protože až po svém přestupu k nám začal trénovat s balonem. Sám ví, že má na víc, a potřebuje se sehrát s mužstvem," upozornil trenér.

Sparťané tak nenavázali na úvodní drtivé vítězství 7:1 nad druholigovým Ústím nad Labem a další přípravný duel odehrají již ve středu proti Trenčínu.

Borussia Dortmund - Sparta Praha 3:1 (1:0)

Branky: 41. a 65. Aubameyang, 68. Mchitarjan - 49. Lafata.

Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Costa, Brabec, Frýdek - Fatai (46. L. Krejčí), Mareček (69. Jiráček), Vácha (46. Matějovský), Dočkal, Šural - Lafata (66. Juliš). Trenér: Ščasný.

Plzeň na úvod tureckého soustředění podlehla Duisburgu

Úřadující český mistr ve třetím utkání zimní přípravy poprvé nezvítězil, když podlehl Duisburgu 0:1. "Je vidět, že Duisburg je v jiné fázi přípravy, protože jim soutěžní zápasy začínají dřív než nám. Šla jim dobře kombinační hra, díky které se dostávali dopředu a vytvářeli si šance. Měli velmi rychlý přechod do útoku," uvedl Slovák Matúš Kozáčik.

Viktorii nevyšel úvod a ve 14. minutě se v šestnáctce snadno prosadil nepokrytý Wolze. O chvíli později mohl srovnat Krmenčík, jenže zblízka napálil břevno, další útočník Plzně Ďuriš pak těsně minul branku. Do druhého poločasu trenér Karel Krejčí nasadil až na brankáře Kozáčika úplně jinou sestavu, ale skóre už se nezměnilo.

Západočeši se v Turecku ještě v pátek postaví bulharskému Ludogorci Razgrad, pak se vrátí domů. "Máme opravdu náročný program, trénujeme dvoufázově a na hřišti to chvílemi bylo znát. Nicméně kluci zápas odpracovali, v tomto směru jim nemám co vytknout. Soupeř potrestal naši chybu, my jsme zaváhání Duisburgu naopak potrestat nedokázali," řekl trenér Karel Krejčí.

Viktoria Plzeň - MSV Duisburg 0:1 (0:1)

Branka: 14. Wolze.

Sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Hejda (46. T. Kučera), Baránek (46. Hubník), Limberský (46. Končal) - Suchan (46. Vaněk), Hrošovský (46. Hořava) - Petržela (46. Štípek), Ďuriš (46. D. Kolář), Kopic (46. Kovařík) - Krmenčík (46. Holenda).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články