Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparta v generálce porazila Jihlavu 2:1

Praha - Fotbalisté Sparty v posledním přípravném zápase před ostrým startem do sezony porazili druholigovou Vysočinu Jihlava 2:1. O výhře Pražanů už v prvním poločase rozhodli svými trefami Vacek z penalty a Zápotočný. V závěru jen snížil jihlavský Dolejš. Příští čtvrtek české vicemistry, za něž dnes po dvou zápasech znovu nastoupil obránce Tomáš Řepka, čeká vstup do Evropské ligy. V jejím třetím předkole narazí na FK Sarajevo, které vede český kouč Jiří Plíšek.

Sparta sice na nově položeném letenském trávníku s Jihlavou neměla problémy jako v sobotu, kdy překvapivě podlehla třetiligovému Vltavínu, ale v povadlém tempu ani dnes herně neexcelovala a řada nevynucených chyb v rozehrávce zkazila dojem z její generálky. Pro sparťanské fanoušky tak byl hlavním tahákem start jejich oblíbeného zadáka Řepky. 

Ten nehrál poslední duely proti Vltavínu a Austrii Vídeň a stále častěji se mluví o jeho možném odchodu. Spekulace v týdnu podpořil i šéf Jablonce Miroslav Pelta, který se netají zájmem získat Řepku do řad Severočechů. Řepka nastoupil ve středu obrany vedle Tomáše Zápotočného, protože Ericha Brabce sužují drobné zdravotní potíže. 

Dvě tisícovky sparťanských příznivců několikrát bouřlivým aplausem ocenily Řepkovy obranné zákroky. Nejvíc diváky potěšilo, když si dvanáct minut před koncem na levý rukáv navlékl kapitánskou pásku. Tu od začátku nosil záložník Marek Matějovský, protože sparťané si až v příštím týdnu budou volit kapitána. Dosud jím byl právě Řepka.

Sparta vedla už od čtvrté minuty, když se z penalty trefil Vacek, jenž potrestal sražení útočníka Kweukeho. Těsně před koncem poločasu se po standardní situaci prosadil i stoper Zápotočný. Jihlava zdramatizovala zápas deset minut před koncem, kdy Dolejš potrestal kiks střídajícího Pavelky ve středu pole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články