Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta v derby překvapení nepřipustila a vyhrála 3:0

Praha - Sparťanští fotbalisté potvrdili roli vysokých favoritů slavného derby proti Slavii. Po výhře 3:0 zůstávají dál neporaženi v čele první ligy a před druhým Jabloncem mají už osmibodový náskok. Navíc posunuli vlastní rekord v počtu vítězných utkání v úvodu sezony na osm, včetně čtyř jarních duelů se v lize radovali už dvanáctkrát po sobě. Branky vítězů vstřelili před poločasem Jarošík s Krejčím, po pauze se prosadil i exslávista Grajciar.

Utkání Sparta Praha - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Nabitý stadion, ideální fotbalové klima a připomínka historie obou nejslavnějších českých klubů slibovaly dramatický zápas. Slávisté se v úvodu všemožně snažili o to, aby potvrdili pravidlo, že favorit v derby nevyhrává. Na Letnou rozhodně nepřijeli jen bránit.

Jenže domácí po vlažném úvodu zvýšili tlak a nezkušený soupeř začal kupit chyby. Nejprostupnější byla slávistická levá strana, kde na beku hrajícího Hlouška pořádně proháněl Kadlec, na druhé straně se mu snažil vyrovnat devatenáctiletý Krejčí.

Kamil Čontofalský: "Mužstvo nemáme špatné, musíme to zlomit už v nejbližším domácím zápase. Snad nám tam padne nějaký gól a nakopne nás to. Hlavně se ale musíme vyvarovat takových chyb. Kvalita tu je, bohužel to zápasy neukazují."

Je nám líto, video expirovalo.
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha

Martin Hašek: "Především v druhém poločase jsme už hráli tak, jak jsme si představovali. Napadali jsme vysoko, zápas nás stál hodně sil, ale naší hrou jsme už soupeře přehráli. Nespokojen jsem byl jen s posledními deseti minutami, kdy si hráči asi už více než hru užívali skvělou atmosféru v ochozech."

Atmosféra na stadionu ožila v 10. minutě, kdy fanoušci choreografií mohutně podpořili svého oblíbence Řepku, který se nevešel ani mezi náhradníky. Podruhé tribuny zabouřily vzápětí, když se domácí příznivci dožadovali penalty po střetu Hlouška s Kadlecem.

Z levé strany slávistické obrany přišly také oba letenské góly před pauzou. V 27. minutě nezachytili obránci Jarošíkův náběh a sparťanský stoper opět prokázal střelecký čich. O deset minut později sice brankář Čontofalský pokus Kweukeho po dalším centru Matějovského stačil vyrazit, ale pouze k nabíhajícímu Krejčímu a ten přízemní ranou oslavil první ligový gól.

Michal Petrouš: "V úvodu jsme dokonce měli navrch, ale jak přijde branka, dáme hlavy dolů a soupeři pak hru ulehčíme. Jsem proto zklamán, chtěli jsme Spartu více potrápit a ukončit její sérii, ale musíme to hodit za hlavu a jít dál. Chápu nervozitu okolo našich výsledků, ale budujeme novou Slavii a musíme byt trpěliví."

Trenér Petrouš vyslal po pauze Hlouška do záložní řady, ale Sparta začala být nebezpečnější po druhé straně. Především akce po ose Krejčí-Pamič-Kweuke nadchla ochozy, chyběla jí jen koncovka, neboť Grajciar ve skluzu míč nedokázal tečovat.

Obdobnou akci z 65. minuty už ale Grajciar zakončil přesně a slávisty pak od debaklu uchránil brankář Čontofalský, především při dalších šancích Kweukeho. Domácí fanoušci ale i tak už dlouho před koncem mohli oslavit jistou výhru vítěznou vlnou.

Sparta Praha - Slavia Praha 3:0 (2:0)Branky: 27. Jarošík, 36. Krejčí, 65. Grajciar. Rozhodčí: Matějek - Mencl, Večeřa. ŽK: Blažek, Hloušek, Pospěch, Petrák (všichni Slavia). Diváci: 18 299.

Sparta: Švenger - Kušnír (46. Vidlička), Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Kadlec (71. Sionko), Matějovský, Grajciar (85. Slepička), Krejčí - Kweuke. Trenér: Chovanec.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek (62. Vlček) - Frejlach (46. Trubila), Petrák, Jarolím, Hurka - Blažek (85. Paprčiak), Pospěch. Trenér: Petrouš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články