Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta už vydělala přes 70 milionů, dalších 100 může přidat

Praha - Nejméně 180 milionů korun mohou vydělat fotbalisté Sparty, pokud se jim podaří postoupit přes Žilinu do základní skupiny Ligy mistrů. Ani případný neúspěch by na rozdíl od nepodařených kvalifikací z minulosti nemusel letenský klub až tolik mrzet. Poslední předkolo je totiž zahrnuto do marketingových plánů soutěže, takže poražené celky dostanou tučné "bolestné".

UEFA přesný klíč nezveřejnila, podle neoficiálních informací však půjde o sumu přesahující dva miliony eur (přes 50 milionů korun). Poražený klub má navíc jistou účast v základní fázi Evropské ligy, což je v přepočtu dalších 25 milionů korun - bez bonusů za bodové zisky ve skupině.

Sparta by však ráda sáhla po ještě tučnější sumě. Jen za účast v Lize mistrů týmy získají okolo 180 milionů korun. "Peníze jsou důležité, ale nás zajímá především sportovní úspěch. Z minulosti dobře pamatujeme, jak zápasy v soutěži přispěly jednotlivým hráčům i výkonům týmu. My také na jaře čerpali z toho, co hráči vstřebali na podzim v evropských pohárech," uvedl trenér Jozef Chovanec.



Naposledy Sparta vydělala v Lize mistrů v sezoně 2005/06 téměř 113 milionů korun. Rekordní sumy inkasovala v ročnících 1999/2000 a 2001/2002, kdy do letenské pokladny putovalo téměř čtvrt miliardy korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články