Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta udolala Hradec a v lize netratila ani bod

Praha - Fotbalisté pražské Sparty zůstávají v nejvyšší soutěži stále bez bodové ztráty. Čeští vicemistři ve čtvrtém ligovém kole porazili Hradec Králové 1:0 brankou Jakuba Mareše a u diváků alespoň částečně odčinili čtvrteční prohru 0:2 z utkání Evropské ligy v Rumunsku. Sparta v lize vyhrála pojedenácté za sebou, stejnou bilancí se pyšní i na domácím stadionu.

Šéf sparťanské lavičky Chovanec na neúspěch s Vaslui zareagoval tím, že základní sestavu změnil hned na šesti místech. Útočník Kadlec na hrotu doplnil Kweukeho, v letošní sezoně nastoupil v lize vůbec poprvé od začátku a hned během první desetiminutovky byl ve dvou slušných šancích. Lépe než Kadlec si v koncovce vedl v 17. minutě záložník Mareš, letní posila z Teplic. Také on dnes zažil premiéru ve sparťanské základní sestavě a ozdobil ji stylově, když se v pokutovém území dostal přes dva beky a přízemní střelou překonal hradeckého brankáře Koubka.

Fanoušci Sparty se mýlili, pokud si mysleli, že Marešova úvodní trefa Spartu uklidní. Pražané zdlouhavě kombinovali a před branku se kvůli pomalé rozehrávce dostávali stěží. Po poločase sparťanského brankáře Švengra, jenž opět zastoupil v Rumunsku zraněného Blažka, v krátkém sledu po sobě vystrašili svými pokusy Štěpán, Dvořák a Rezek. Švenger ale čisté konto uhájil a zdálky sledoval, jak jeho spoluhráč Juhar jen napálil spojnici. Sparta toho mohla litovat, vzápětí na druhé straně hradecký kapitán Fischer trefil tvrdou ranou rovněž tyč.

AC Sparta Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)Branka: 17. Mareš. Rozhodčí: Franěk - Večeřa. Nádvorník. ŽK: Zápotočný (Sparta). Diváci: 10 501.

Sparta: Švenger - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Podaný - Mareš (69. Sionko), Matějovský, Hušek (87. Vacek), Podaný - Kadlec (78. Grajciar), Kweuke. Trenér: Chovanec.

Hradec: Koubek - Pávek, Hochmeister, Chleboun - Poděbradský, Fischer, Fukal (71. Černý), Zelený (78. Malinský) - Dvořák, Rezek (84. Gulajev), Štěpán. Trenér: Kotal.

Jan Chramosta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Chramosta zařídil Boleslavi výhru nad oslabeným Žižkovem

Fotbalisté Mladé Boleslavi udrželi ligovou neporazitelnost, když doma přehráli Viktorii Žižkov 2:0 a bodovali už v šestém ligovém utkání v řadě. Středočeši se z mátožného vstupu do sezony probrali výhrou v Ostravě a na svůj týden starý výkon navázali. Od začátku zatlačili Žižkov před jeho pokutové území a vytvářeli si řadu šancí. Kúdela s Bulutem sice ještě neuspěli, ale ve 23. minutě už udeřilo. Rolko poslal oblouček za obranu, mezi váhající stopery vlétl Chramosta a přeloboval svého bývalého kolegu z jednadvacítky Vaclíka.

Již za dvě minuty Chramosta znovu unikal obraně, po kontaktu s Bartlem upadl a sudí Kovařík žižkovského beka přísně vyloučil. Oslabený Žižkov se ještě více zatáhl, ale těsně před poločasem stejně podruhé inkasoval. Kúdela kolmou přihrávkou znovu oslovil Chramostu, ten udělal kličku Vaclíkovi a střelou z úhlu do prázdné branky pojistil vedení. Po změně stran mohla Boleslav skóre několikrát navýšit, ale domácí hráči se předháněli v zahazování šancí. A když se na druhé straně z ojedinělé šance neprosadil Lafrance, který mířil z osmi metrů nad, skončil zápas zaslouženou výhrou domácích.

FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)Branky: 23. a 42. Chramosta. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Santarius. ŽK: Opiela, Kúdela, Janíček - Kalod. ČK: 25. Bartl (Žižkov). Diváci: 3516.

Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar (73. Štohanzl), Opiela, Kúdela (71. Procházka)- Chramosta, Bulut (80. Řezníček), Kulič. Trenér: Koubek.

Žižkov: Vaclík - Bartl, Procházka, Lafrance, Čermák - Kadeřábek (76. Kalivoda), Súkenník, Šťastný, Sivrič (46. Folprecht) - Nestorovski, Kalod (71. Musiol). Trenér: Pulpit.

Utkání Mladá Boleslav - Žižkov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Budějovice prohrály i s Bohemians a stále jsou bez bodu

Fotbalisté Českých Budějovic ani ve čtvrtém kole nedosáhli na první body. V pražském Edenu podlehli Bohemians 1905 1:2 a na triumf ze hřiště soupeře čekají už osmnáct zápasů. Jihočeši hned v úvodu naznačili, že do Edenu nepřijeli jen bránit, naopak Bohemians se rozjížděli pozvolna a znovu potvrdili, že pokud mají tvořit hru, dělá jim to problémy. Skóre málem otevřeli hosté, když Hudsonovi výborně sedla střela z dvaceti metrů a míč málem zboural břevno. "Klokani" měli více štěstí. V 29. minutě Budínský připravil za vápnem pozici pro Barteka a ten pověsil balon přesně pod víko.

Srovnat se Jihočechům povedlo dvě minuty po příchodu z kabin. Klesa se po dlouhém sprintu po pravé straně dostal z úhlu až před Sňozíka a našel dostatek sil, aby ještě přesně po zemi zakončil. Remízový stav ale vydržel jen tři minuty. Rýdel udělal před vlastním vápnem chybu a Bartek ji ztrestal přesnou střelou k zadní tyči. Hosté si do konce zápasu vytvořili už jen jednu vyloženou šanci, Otepka v 63. minutě ze své tradiční parkety těsně za šestnáctkou mířil z přímého kopu s přispěním teče o centimetry vedle. Bohemians protáhli sérii domácích duelů bez prohry na osm.

Bohemians 1905 - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)Branky: 28. a 50. Bartek - 47. Klesa. Rozhodčí: Mikel - Košec, Marek. ŽK: Škoda, Žižka, Růžička, Cseh - Hudson, Otepka, Klesa. Diváci: 2218.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Žižka (68. Růžička) - Moravec, Borek, Budínský (85. Cseh), Bartek - Škoda, Bálek (72. Nešpor). Trenér: Medynský.

Budějovice: Kučera - Novák, Horejš (20. Bakala), Lengyel, Vulin - Hudson, Rýdel (78. Čirkin), Otepka, Sandro (56. Stráský) - Klesa, Ondrášek. Trenér: Kotrba.

Olomouc hrála se Slováckem jen 1:1 a zůstává "záporná"

Hráčům Sigmy Olomouc se první zápas po udělení disciplinárního trestu za korupci příliš nepovedl. Se Slováckem, které dosud nezískalo ani bod, hráli doma jen 1:1. Domácí nastoupili nejen bez devíti odečtených bodů, ale i bez potrestaného brankáře Drobisze. Místo něj se mezi tyče postavil dvacetiletý mladík Šustr, který má na kontě jen dva ligové zápasy a v létě se vrátil z hostování ve Znojmě. Herně měli navrch domácí a už ve dvanácté minutě se dostal do velké šance Heinz, ale hosty zachránila před pohromou tyč.

Varadiho nájezd poté zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Filipko a přímý kop kapitána Kučery, hrajícího 300. ligový zápas, skončil ve zdi. Na nudu z prvního dějství dal divákům zapomenout v 54. minutě domácí Petr, který se z 25 metrů nádherně trefil přímo do šibenice. Náskok mohl pojistit Heinz, ale z hranice šestnáctky namířil těsně vedle. Domácí to mrzelo o to víc, že střídající Pavelka čtvrt hodiny před koncem vyrovnal. Dvacetiletý záložník, který je ve Slovácku na hostování ze Sparty, si naběhl za obranu, šikovně obstřelil vybíhajícího Šustra a zajistil svému týmu první bod v této sezoně.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0) Branky: 54. Petr - 76. Pavelka. Rozhodčí: Adámek - Lakomý, J. Paták. ŽK: Kubáň (Slovácko). Diváci: 5967.

Olomouc: Šustr - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Navrátil (75. Bajer), Rossi, Hořava (84. Murin), Petr (67. Schulmeister) - Heinz, Varadi. Trenér: Psotka.

Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Valenta, Kordula, Poliaček (54. Pavelka), Hlúpik (72. Kerbr) - Došek, Ondřejka (90. Mezlík). Trenér: Soukup.

Fanoušci Sigmy Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články