Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta uctila Přibylovu památku porážkou Banské Bystrice

Praha - Fotbalisté Sparty nastoupili na Letné proti Banské Bystrici k poslednímu přípravnému utkání před startem jarní části Gambrinus ligy. Oba týmy na úvod uctily památku místopředsedy představenstva Sparty Lukáše Přibyla, který náhle zemřel ve čtvrtek. Letenští nastoupili do zápasu bez žižkovské posily Tomáše Vaclíka, v základní sestavě nastoupila dosavadní opora Milan Švengr. I přes chybu v začátku utkání nakonec Sparta dokázala porazit slovenské protihráče po gólech Kweukeho a Matějovského 2:1.

Pieta za Lukáše Přibyla
zdroj: ČT24

Letenští nastupovali k zápasu ve smutné atmosféře. Před stadionem Sparty hořely svíčky. Fotbalisté nastoupili do utkání proti Banské Bystrici s černými páskami na rukávech a minutou ticha uctili Přibylovu památku. "Lukáš pro nás hodně znamenal. Pietní akce v utkání s Bystricí a se Slováckem jsou to nejmenší, co pro uctění jeho památky můžeme udělat," řekl ČT tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Přibylův pohřeb proběhne v pátek. Ligové utkání Bohemians 1905 s Jabloncem bylo proto odloženo na neděli.

Samotný zápas byl poslední generálkou před začátkem jarní ligové části. Za Spartu nastoupil v bráně Milan Švengr, který se pokouší uhájit svůj post před novým nákupem ze Žižkova Vaclíkem. Švengrovi určitě nepomohl první gól Banské Bystrice. Rána Radoslava Augustína prosvištěla až do sítě. Jinak ale sparťanská defenziva působila jistě, a to i s mladým stoperem Jakubem Brabcem. Po první půli prohrávala 0:1.

Zatímco v první půli si Sparta nevytvořila žádnou stoprocentní šanci, do druhé půle vlétla jako uragán. Už po minutě se řítil na branku Krejčí, ale trefil jen vzdálenější tyč. Krátce poté orazítkoval Kweuke břevno a vydařenou tříminutovku zakončil Holek, jehož střelu po rohovém kopu zachraňovala hostující obrana na brankové čáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Bánská Bystrica

Napočtvrté už to ale vyšlo. Sparta předvedla vydařenou a pohlednou kombinační akci, střídající Kadeřábek odcentroval na Krejčího, který ještě našel Kweukeho a sparťanský kanonýr střelou z otočky srovnal.

Sparta pokračovala v náporu a po hodině hry mohla vést. Kerič vybojoval pokutový kop, k míči se postavil Pamič, ale tvrdou ránu poslal jen do břevna. Gólem mohl skončit i Vidličkův centr, který směřoval přesně pod břevno, a gólové parametry měla také Jarošíkova dalekonosná střela, kterou brankář Boroš s námahou vyrážel. Za svou snahu se však Sparta nakonec dočkala. V 81. minutě napřáhl na vápně Matějovský, míč změnil směr o záda obránce a skončil v síti. Pojistku mohl ještě přidat Slepička, ale vychytal ho brankář.

Minuta ticha za Lukáše Přibyla
zdroj: ČT24

"Utkání zapadlo do kontextu toho, co už bylo na soustředění ve Španělsku. Měli jsme velmi dobrý pocit ze hry a ne až z výsledku a z počtu vstřelených gólů. V první půli jsme si zvykali na zimu a teplotní rozdíl oproti Španělsku, ve druhé půli už to ale bylo dobré. Myslím, že naše hra ve druhé půli musela fanoušky rozehřát," zhodnotil utkání trenér Martin Hašek.

"Na to, kolik jsme měli šancí a jakou jsme měli převahu, jsme měli vstřelit více než jen dva góly. Věříme ale, že nám góly začnou padat v pravý čas, až to bude důležité," dodal sparťanský kouč. Sparta zakončila přípravu s bilancí sedmi výher, čtyř remíz a jedné porážky s Lechem Poznaň a skóre 21:15. Nejlepším střelcem byl s šesti góly Kweuke.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články