Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta souhlasila, Řepka může odejít do Příbrami

Praha - Vedení fotbalové Sparty odsouhlasilo uvolnění obránce Tomáše Řepky do Příbrami. Řepka se ještě v úterý musí podle příbramského šéfa Jaroslava Starky dohodnout na podmínkách smlouvy v novém klubu. Starka uvedl, že Příbram by měla sedmatřicetiletého stopera získat na přestup.

Tomáš Řepka
zdroj: ČTK

Starka absolvoval klíčové jednání s představiteli Sparty, s nimiž se nakonec dohodl na tom, že letenský klub nechá bývalého reprezentanta do Příbrami odejít. "Se Spartou jsme našli společnou řeč. Teď už zbývá doladit smlouvu s hráčem. Předběžně jsme na všem dohodnutí, neměl by v tom být problém," uvedl Starka.

Řepka zatím svůj možný odchod do Příbrami příliš komentovat nechtěl. "Zatím nechci mluvit o tom, že je to definitivní. S panem Starkou se ještě sejdeme a probereme určité věci. Hodně lidí mi volá a ptá se na aktuální stav, ale všechno si musím ještě důkladně promyslet. Po úterní schůzce by už mělo být ve všem jasněji, ale teď je ještě brzo na to, něco odhadovat," řekl Řepka.

Starka se s Řepkou a jeho agentem Pavlem Paskou sejde v úterý, kdy by měl být zřejmě nejzajímavější přestup v rámci české ligy za poslední roky definitivně zpečetěn. Starka věří, že se někdejší sparťanský kapitán co možná nejdříve zapojí do přípravy s příbramským týmem a už v pátek mu pomůže v předehrávce 8. ligového kola na hřišti pražské Dukly.

Ještě v minulé sezoně byl zkušený zadák klíčovou postavou letenského týmu. Ovšem po letní pauze jeho pozice ve Spartě oslabila. Řepka sice v základní sestavě odehrál úvodní tři ligová kola a také tři zápasy Evropské ligy, ale po úvodním utkání EL na půdě rumunské Vasluie, kde Sparta utrpěla zatím jedinou prohru v sezoně a po domácí odvetě byla ze soutěže vyřazena, Řepka ze zahajovací jedenáctky vypadl. Jeho místo v sestavě Sparty zaujal Jiří Jarošík, který do pražského klubu zamířil v srpnu ze španělské Zaragozy.

Řepka zatím v české lize oblékal pouze dresy Ostravy a Sparty, kam zamířil z Baníku poprvé v roce 1995. Řepka, který se považuje za zarytého sparťana, se pak na Letnou vrátil v roce 2006 poté, co strávil osm let v zahraničí, nejprve v italské Fiorentině a poté v anglickém West Hamu United. V české lize nasbíral 292 startů a vstřelil jedenáct gólů, 46 utkání odehrál v reprezentaci, kde zaznamenal jednu branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka míří do Příbrami

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články