Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta škobrtla v Ostravě, jejího zaváhání využila Plzeň. Slavia prohrála

Praha - Remízu za výsledek 1:1 si z Ostravy odváží vedoucí Sparta. Utkání na Bazalech na čas přerušilo řádění některých fanoušků, poté po odloženém zahájení druhé půle šel do vedení Baník, Spartě však alespoň bod zajistil střídající Juliš. Zaváhání Pražanů využila druhá Plzeň, která otočila duel v Olomouci a vyhrála 2:1. Nedařilo se naopak Slavii. Ta doma podlehla Jihlavě 1:2.

Sparta si z Ostravy odváží remízový bod
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:1

Utkání dvou týmů ze zcela opačného konce tabulky nakonec dopadlo remízou. Baník předvedl jeden z nejlepších výkonů sezony před zaplněnými Bazaly a ve druhém poločase i vedl, neporazitelnost Sparty v lize však nakonec uhájil zhruba deset minut před koncem mladý útočník Juliš. Utkání poznamenaly rozsáhlé půlhodinové výtržnosti fanoušků o přestávce, které zapříčinily odložený začátek druhé půle.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/267123-sparta-na-bazalech-remizovala-1-1-utkani-poznamenaly-vytrznosti/)

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:2

Více než hodinu v Olomouci prohrávali. Fotbalisté Plzně však utkání na Hané nakonec zvládli a po brankách Koláře a Wágnera zvítězili 2:1. Viktoria tak využila zaváhání Sparty a stáhla její náskok na osm bodů.

Dukla Praha - Příbram 1:1

Sérii tří porážek ukončili hráči pražské Dukly, kteří na domácím hřišti remizovali s Příbramí 1:1. Pražský tým na Julisce poslal do vedení Lukáš Štetina, ještě v prvním poločase však vyrovnal z penalty Jakub Řezníček.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/267162-dukla-po-case-bodovala-s-pribrami-hrala-nerozhodne/)

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 1:2

Hráči Jihlavy zvítězili v 21. kole na hřišti Slavie 2:1, a bodovali tak i ve třetím utkání na půdě týmu z Edenu. Vysočinu poslal do vedení vlastním gólem Michal Smejkal, po pauze přidal druhou branku Bosňan Haris Harba. Smejkal poté sice čtvrt hodiny před koncem snížil, Slavii už to ale k ničemu nebylo. Jihlavskému kouči Petru Radovi tak vyšel návrat do Edenu, kde do loňského dubna trénoval.

Teplice - Mladá Boleslav 0:1

Odplata za podzimní porážku se Teplicím příliš nepovedla. V přímém souboji o třetí příčku i podruhé v sezoně prohrály s Boleslaví 0:1. Severočeši byli sice aktivnějším celkem, ale o triumfu hostů rozhodl po krásném signálu hlavou Ščuk. Boleslavští díky výhře vystřídali svého soupeře na místě zaručujícím postup do předkola Evropské ligy.

Slovácko - Brno 5:0

Fotbalisté Slovácka počtvrté za sebou doma vyhráli, když ve 21. kole porazili Brno jasně 5:0. Do vedení je poslal vlastní brankou Pavel Košťál po akci Jakuba Petra, který ještě do poločasu zvýšil. Po změně stran výhru vyšperkoval hattrickem Jaroslav Diviš, který navíc trefil tyč. Brno se počtvrté z pěti jarních zápasů gólově neprosadilo, Slovácko doma neinkasovalo už 376 minut.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/267157-slovacko-i-diky-hattricku-divise-smetlo-brno/)

Znojmo - Bohemians 0:0

I ve druhém utkání pod vedením Luďka Klusáčka bodovali hráči Bohemians Praha 1905, když v souboji nováčků Gambrinus ligy remizovali 0:0 se Znojmem. V utkání navíc byli aktivnější, chybělo jim však větší střelecké štěstí.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/267146-souboj-novacku-bez-branek-bohemians-se-znojmem-delily-body/)

Sport
zdroj: ČT4

Liberec - Jablonec 3:0

Liberecký stadion je pro fotbalisty Jablonce prokletý. Severočeši v historii samostatné ligy ještě nikdy nedokázali vyhrát na hřišti svého největšího rivala a další šanci měli v jubilejním 40. podještědském derby. Utkání však nezvládli a po porážce 0:3 ztratili příležitost bodově se na svého soupeře dotáhnout. O výhře Slovanu rozhodli brankami Ukrajinec Sergej Rybalka, Nizozemec Kevin Luckassen a v závěru z penalty Marek Jarolím.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/267078-liberec-prehral-v-derby-jablonec-jasne-3-0/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články