Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sparta si zajistila stříbro, boj o čtvrtou příčku se zdramatizoval

Praha – Fotbalisté Sparty si v příští sezoně zahrají předkolo Ligy. Rozhodla o tom jejich výhra v Budějovicích. Kromě toho si Pražané zajistili i jistotu druhého místa. Nedařilo se naopak mistrovské Plzni, která prohrála na půdě Bohemians 1905. Boj o čtvrté místo zajišťující si předkolo Evropské ligy se ještě zdramatizovalo. Čtvrtá Boleslav si totiž odvezla ze Slovácka pouze bod, zatím pátá Příbram vyhrála s Brnem.

Slavící sparťané
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

České Budějovice - Sparta Praha 1:3

Sparťanští fotbalisté zvítězili nad omlazenou jedenáctkou Českých Budějovic 3:1 a zajistili si konečné druhé místo v tabulce i účast v třetím předkole nemistrovské části Ligy mistrů. Letenští se prosadili v prvním poločase díky slepeným gólům Kadlece a Lafaty. V druhé půli sice sparťané přišli o vyloučeného Costu, ale přesto Kadeřábek zvýšil na 3:0. V závěru ještě na 1:3 snížil Dvořák.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/312539-sparta-si-v-budejovicich-zajistila-druhe-misto-a-ligu-mistru/)

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 3:2

První utkání v pozici již jistého mistra fotbalistům Plzně nevyšlo. Viktoriáni nezvládli utkání na půdě ve formě hrajících Bohemians Praha 1905 a prohráli 2:3. Hlavní měrou se o výhru domácích zasloužil Elvis Bratanovič, který nasázel hattrick. O branky Plzně se postarali Mahmutovič a Pilař.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312554-plzen-odjela-z-pudy-bohemians-s-prazdnou-hattrick-dal-bratanovic/)

Jablonec - Baník Ostrava 4:0

Navzdory jasné výhře 4:0 ztratil Jablonec definitivně šanci na druhé místo, zaručující předkolo Ligy mistrů, protože Sparta zvítězila v Českých Budějovicích a má na Severočechy nedostižný pětibodový náskok. Na triumfu Jablonce se dvěma góly podílel Jan Kopic, další branky přidali Luděk Pernica a Martin Doležal.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312551-jablonec-jasne-porazil-ostravu-i-diky-dvema-golum-kopice/)

Slovácko - Mladá Boleslav 1:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi hráli se Slováckem 1:1. Úvodní půle patřila domácím, kterým zajistil náskok Libor Došek. Po změně stran měla Boleslav výraznou převahu a remízu zařídil střídající Stanislav Klobása. Boleslav v lize počtvrté za sebou nevyhrála, přesto si udržela čtvrté místo v tabulce, znamenající účast v předkole Evropské ligy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312558-boleslav-si-diky-remize-na-slovacku-udrzela-ctvrte-misto/)

Příbram - Zbrojovka Brno 3:2

Vedli, Brno vyrovnalo, znovu vedli, ale Zbrojovka znovu vyrovnala. Fotbalisté Příbrami však důležitý duel v boji o předkolo Evropské ligy zvládli. Svého soupeře porazili 3:2, upevnili si pátou příčku, a pokud Jablonec ve středu vyhraje finále poháru, Středočeši si zahrají v příští sezoně poháry.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312565-pribram-prestrilela-brno-a-opet-se-priblizila-poharum/)

Dukla Praha - Teplice 5:1

Dukla přejela Teplice 5:1, přesto vzhledem k horší vzájemné bilanci se čtvrtou Mladou Boleslaví a pátou Příbramí přišli o naději na účast v předkole Evropské ligy. Utkání na Julisce gólově otevřel hostující Ulrich Kapolongo, ale do přestávky otočili skóre Roman Polom a Tomáš Berger. Ve druhé půli se ještě dvakrát trefil Tomáš Přikryl a Aldin Čajič.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312556-dukla-deklasovala-teplice-presto-prisla-o-nadeji-na-pohary/)

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 4:0

Jihlavští fotbalisté porazili Liberec jasně 4:0. Brankami se o to postarali Kliment, Mešanovič, Nerad a Harba. Loučení s kariérou se vydařilo brankáři domácích Jaromíru Blažkovi, který se po delší době postavil mezi tyče a udržel čisté konto.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312555-jihlava-prehrala-liberec-blazek-se-rozloucil-cistym-kontem/)

Hradec Králové - Slavia Praha 0:1

Třetí výhru Slavie z posledních čtyř duelů jim zajistil v Hradci Králové krátce po přestávce kanonýr Milan Škoda, který zaznamenal svůj osmnáctý gól v ligové sezoně a na nejlepšího střelce soutěže Davida Lafatu ztrácí před posledním kolem jednu branku. Slavia se dočkala první venkovní výhry od konce února.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312569-vyhru-slavie-v-hradci-zajistil-uz-osmnactigolovy-skoda/)

Zdroj
ČT sport