Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Sparta si s Libercem po remíze 1:1 rozdělila body

Praha - V dohrávce 22. kola první fotbalové ligy remizovala Sparta Praha se Slovanem Liberec 1:1. Využít možná poslední šanci, jak se přiblížit Slavii a zdramatizovat tak boj o titul, se tak ani jednomu týmu nepodařilo. Druhá Sparta na ni ztrácí jedenáct bodů, Liberec stále číhá za Spartou s odstupem dvou bodů. V příjemně teplém jarním odpoledni příliš šancí k vidění nebylo. Sparťané i přes převahu a řadu šancí v prvním poločase na Letné dokonce prohrávali od 70. minuty po brance nejlepšího libereckého střelce Keriče, ale alespoň bod jim o čtyři minuty později zajistil záložník Kucka. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Zavřené tribuny za oběma brankami připomínaly trest, který má Sparta za vhození dýmovnice v duelu proti Brnu. Domácí tým začal velmi aktivně a už série akcí z první desetiminutovky mohla měnit skóre, jenže to by se na sparťanské kopačky nesměla lepit střelecká nemohoucnost, kterou si pak během utkání ještě mnohokrát zopakovali.

Hosté se probírali pomalu, domácí agresivní napadání jim dělalo problémy, a tak se před sparťanskou branku dostávali jen výjimečně. Jako poprvé se proti domácímu gólmanovi stejného příjmení zastřeloval bez úspěchu Blažek, ale to byla na dlouhé minuty jediná výraznější akce Libereckých.

V druhém poločase Sparta aktivitu ztrácela

I po pauze zůstala Sparta aktivnější, ale její koncovka byla dál jalová. Sparťanská hra však byla čím dál horší a hosté to rychle vycítili. Každou chvíli vyráželi k rychlým brejkům a jeden z nich našel domácí obranu v nedbalkách. V 70. minutě si naběhl Kerič na centr Vulina z levé strany a hlavou rozesmutnil domácí fanoušky. Liberec ale nevedl dlouho, protože už po čtyřech minutách střídající Berger našel na hranici šestnáctky Kucku, po jehož střele s Košťálovou tečí míč přeplachtil do sítě překvapeného Zlámala.

Sparťanští trenéři okamžitě po vyrovnání stáhli obranu na tři beky a snažili se zápas zlomit ve svůj prospěch. Křečovitá snaha jim však kýžený vítězný gól nepřinesla.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články