Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta si s gamepady rozuměla lépe a Slavii přejela, virtuální derby vyneslo 1,3 milionu

Historicky první virtuální derby pražských "S" opanovala Sparta. V turnaji ve videohře FIFA 20 porazili Slavii jasně 6:2. Charitativní projekt obou soků vybral na pomoc zdravotním sestrám téměř 1,3 milionu korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Virtuální derby jasně ovládla Sparta, projekt vynesl 1,3 milionu

Virtuální derby nabídlo osm zápasů. Sparta byla stoprocentní v soubojích hráčů z A-týmu, když Adam Karabec porazil Petara Musu 2:1 a Adam Hložek zvítězil nad Lukášem Provodem 3:0.

Letenští se radovali i v duelech fanoušků z showbyznysu. David Novotný deklasoval Vojtěcha Kotka 6:1, další herec Jakub Štáfek zdolal zpěváka Bena Cristovaa 1:0. Sparťané ovládli také obě měření sil mezi profesionálními esportovými hráči ve FIFA 20.

Oba body Slavie v derby zajistily bývalé opory. Tomáš Jablonský porazil Jiřího Kladrubského 3:1 a Alex Král vyhrál nad Jurajem Kuckou 3:0.

Pražským klubům se nepodařilo virtuálně překonat návštěvnický rekord přes 50 tisíc diváků z derby v roce 1965 na Strahově.

Fanoušci dohromady zakoupili 6301 vstupenek, z toho 3225 do sektoru Sparty a 3076 do sektoru Slavie. Na pomoc sestřičkám se vybralo 1 291 808 korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články