Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta si chce v Eindhovenu přiblížit postup

Eindhoven (Nizozemsko) - Fotbalisté Sparty mohou za určitých okolností už dnes v Eindhovenu slavit postup ze základní skupiny Evropské ligy, ale především si chtějí vytvořit co nejlepší pozici pro poslední domácí zápas s Kodaní. Do jarního pokračování by je definitivně posunula výhra, pokud by v souběžně hraném zápase Kodaň doma neporazila Kluž. Ale ve zbývajícím programu dávají Spartě jistotu i dvě remízy, nebo vítězství doma nad Kodaní. V Eindhovenu však letenský tým čeká zatím asi nejtěžší úkol. Jejím soupeřem totiž bude lídr skupiny a trenér Jozef Chovanec nebude mít k dispozici zdaleka všechny opory. Utkání, které začíná v 19:00 a jehož hlavním sudím bude Švéd Martin Ingvarsson, nabídne v přímém přenosu ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Zdravotní problémy mají Kucka, Zeman a především defenzivní pilíř Hubník. Zatímco Kucka absolvoval večerní trénink, jeho dva spoluhráči zůstali jen v hledišti a jejich start je nepravděpodobný. S výpravou sice už odletěl uzdravený Kladrubský, ale po dlouhé pauze nejspíš hrát nebude."V průběhu podzimu se ukázalo, že v lize se ještě dokážeme s některými absencemi vyrovnat, ale na pohárové úrovni to je složité," připustil Chovanec. K tomu, že by se někdo z trojice aktuálních marodů stihl uzdravit, je hodně skeptický.

V prvním zápase v Praze přišla Sparta o vítězství až v nastaveném čase po penaltě za Wilfriedův faul, ale trenér to za velkou výhodu nepovažuje. "Jednoznačným favoritem je PSV a opravdu každý bod bude pro nás přínosem. O pražský výkon se ale můžeme opřít, pokud budeme hrát stejně zodpovědně," míní Chovanec, který se vrací do dobře známých míst, neboť v Eindhovenu hrál v letech 1989-1991.


Nizozemský celek na podzim odehrál 25 zápasů a ani jednou neokusil hořkost porážky. Dvacet vítězství a jen pět remíz - to je bilance dnešního soupeře. Jméno Sparta mu však očividně dělá potíže. Na Letné byl asi vůbec nejblíže porážce a v páteční generálce dlouho prohrával na hřišti Sparty Rotterdam. Až v závěru otočil na 3:2 a udržel kontakt s vedoucím Twente Enschede. Vítězný gól dal Maďar Dzsudzsák, který je s osmi trefami nejlepším střelcem.



Trenér Fred Rutten má po pražském duelu z českého soupeře zjevný respekt. V sobotu osobně sledoval na Strahově derby Sparty s Bohemians 1905 a prý se mu potvrdila řada informací z poslední doby, které o Letenských měl. "Sparta hraje velmi důsledně v defenzivě, Bohemians k ničemu nepustila, její výkony jsou stabilní," nechal se slyšet po návratu z Prahy.

Předpokládané sestavy:

PSV: Isaksson - Maza, Salcido, Pieters, Manolev - Bakkal, Engelaar, Afellay - Reis, Lazovič, Dzsudzsák. 

Sparta: Blažek - Kušnír, Hoheneder, Řepka, Pamič - Žofčák, Kucka, Hušek, Kalouda - Holenda, Wilfried.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články