Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta se v boji o EL střetne se Sarajevem

Praha - Soupeřem fotbalistů Sparty ve 3. předkole Evropské ligy bude FK Sarajevo, který vede český trenér Jiří Plíšek. Rozhodla o tom dnešní odveta 2. předkola, v němž bosenský celek doma porazil švédské Örebro 2:0. První duel skončil bezbrankovou remízou. Rozhodlo se i o soupeři Mladé Boleslavi, kterým bude podle očekávání AEK Larnaka, jež přehrála Florianu s celkovým skóre 9:0.

Sarajevo opět hrálo s Örebro dlouho bez branek. Po změně stran se však dvakrát prosadil útočník Nermin Haskič a zařídil cenný postup. Letenští si bosenský klub za soupeře příliš nepřáli právě kvůli osobě trenéra Plíška, který Spartu dobře zná z působení ve funkci sportovního manažera klubu a také ze vzájemných soubojů v české lize, kde vedl naposledy Teplice.

Larnaka si sice v odvetě nezastřílela tolik jako v úvodním duelu, který vyhrála 8:0, přesto bez problémů postoupila. Jediný gól dal v 26. minutě Pavlou.

Do 3. předkola postoupila i Trnava českého trenéra Pavla Hoftycha, která vyřadila Tiranu zásluhou dnešní výhry 3:1. Dál jde také Famagusta, která sice podlehla Gagře 0:2, ale zachránil ji tříbrankový náskok z prvního duelu, v němž se dvakrát prosadil český útočník Jan Rezek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články