Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se připravuje v lázních, hráči si užili i aerobik

Františkovy Lázně - V minulých letech vyráželi za zimní dřinou na hory do Špindlerova Mlýna, letos se fotbalisté pražské Sparty vrátili do Františkových Lázní. Na oblíbené prostředí opět vsadil kouč Vítězslav Lavička, který si lázně v minulosti oblíbil. "Jezdím sem velmi rád, protože vím, co od zdejšího prostředí mohu čekat. Máme tady optimální podmínky - výborné terény na běhání a skvělé podmínky na regeneraci v místních lázeňských domech," uvedl Lavička.

David Lafata (vlevo) a Lukáš Vácha
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Pražané jsou ve Františkových Lázních od nedělního odpoledne. Absolvují tři tréninkové fáze denně a navrch večerní regenerace. Dnes dopoledne Lavička jednu skupinu hráčů sledoval při aerobiku pod dohledem odborné instruktorky, zatímco druhá část vyrazila do posilovny na kruhový trénink zaměřený na stabilizační cvičení. 

Před polednem se dnes celý tým sešel v přilehlém parku, kde kondiční trenéři nachystali běžecká cvičení. Když fotbalisté neběhají v parku, jako alternativu využívají ke kondičním cvičením místní hřiště s umělou trávou. Odpoledne je čeká další fáze v tělocvičně. "Náš pobyt tady je hodně pracovní, musíme zvládnout velké tréninkové objemy," řekl Lavička.

Lukáš Vácha o cestě za titulem:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články