Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta se před vstupem do Evropské ligy rozešla smírně s Žilinou

Praha - Generálka na jarní část sezony sice vítězství nepřinesla, přesto mohou fotbalisté Sparty hodnotit zimní přípravu pozitivně. Během osmi utkání totiž nenašli přemožitele a připsali si cenný skalp Zenitu Petrohrad. Proti lídrovi slovenské ligy poslal letenské do vedení Sáček, ale v závěru stanovil konečné skóre 1:1 Haskič.

Utkání Sparta - Žilina
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Oba týmy se prezentovaly účinným presinkem, který soupeři způsoboval potíže s rozehrávkou. Mnoho šancí tak k vidění nebylo. "Jako Žilina nás nenapadal během přípravy nikdo. Je to nadstandardní slovenský tým a přeji mu titul," řekl trenér Tomáš Požár.

Aktivnější byli domácí, ale v křídelních prostorech jim chyběla kvalitnější finální přihrávka. Možná i proto, že kotel Sparty bučel na Konatého, jemuž stále neodpustil, že si chtěl vymoci přestup do rumunské Steauy Bukurešť. "U nás v týmu s Timim nemáme problém a poprosil bych fanoušky, aby na něj nepískali. Nemusí mu fandit, ale ať mu dají šanci na hřišti dokázat, že si druhou šanci zaslouží," prohlásil obránce Michal Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta remizovala v generálce s Žilinou

Ve 26. minutě přeci jen letenští udeřili. Dočkal poslal z pravého křídla přízemní centr, Juliš ještě hradbu těl nepropálil, záložník Sáček si však při dorážce chladnokrevně poradil. Vedení mohl potvrdit aktivní Néstor. Vystřelil přes hlavu, jenže orazítkoval pouze břevno. Julišovi následně sebral radost z gólu zdvižený praporek pomezního.

Během druhé půle se hosté tlačili více do útoku, nicméně dlouho nemohli najít recept na obranu Pražanů. Až po střídáních zahrozili a v 82. minutě vyrovnali zásluhou Haskiče. "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, měli jsme problém s nabídkou a realizací. Měli jsme dost ztrát. Pak jsme se sice zlepšovali, ale celkově musíme být lepší," upozornil Požár.

Vedoucí mužstvo slovenské ligy nakonec mohlo i vyhrát. Po nedorozumění ve sparťanské defenzivě se míč dostal ke Škvarkovi, který ovšem z dálky netrefil prázdnou branku. Na druhé straně neuspěl Lafata. "S hrou můžeme být docela spokojení. Žilina tu předvedla sympatický výkon. Chtěla hrát fotbal. Snažili jsme se něco si vyzkoušet, ale soupeř nám to nedovolil. Je lepší hrát 1:1 teď, než pak v soutěži," zakončil zkušený stoper Kadlec.

Jablonec remizoval s Vlašimí, Teplice si pochutnaly na Budějovicích

Závěrečný test před jarní sezonou příliš nevyšel. Fotbalisté Jablonce po finálovém nezdaru na portugalském Atlantic Cupu podruhé za sebou neskórovali. S druholigovou Vlašimí se rozešli bez branek.

"Můžeme být rádi, že jsme nakonec nedostali gól z neproměněné penalty. Byly to dva rozdílné poločasy, první byl z naší strany ohromně profesorský, bez pohybu a bez nasazení. Kluci si snad mysleli, že to přijde samo," řekl pro klubový web trenér Zdeněk Klucký. "Parta, co přišla do druhé půle, to oživila, zase to mělo náznak nějakého fotbalu. Z velkých šancí se nám ale nepodařilo vstřelit branku," dodal.

Ostatní prvoligová mužstva soupeře z FNL zdolala. Teplice si s chutí zastřílely a České Budějovice deklasovaly 5:0, Mladá Boleslav dvěma brankami po přestávce porazila Táborsko 2:0 a Příbram zvítězila nad Žižkovem 3:1. Zlín remizoval na půdě Dunajské Stredy, osmého celku slovenské ligy, 0:0. Smírně skončil i souboj Liberce s Jihlavou.

Přípravná fotbalová utkání:

Sparta Praha - Žilina 1:1 (1:0)

Branky: 26. Sáček - 82. Haskič.

Sparta: Koubek (46. Bičík) - Karavajev (70. Pavlík), Mazuch (46. Holek), M. Kadlec (64. Hybš), Costa (64. Vatajelu) - Vácha (64. Pulkrab), Sáček (64. Havelka) - Néstor (64. Ch. Frýdek), Dočkal (46. Čermák), Konaté (70. Šural) - Juliš (46. Lafata). Trenér: Požár.

FK Mladá Boleslav - Táborsko 2:0 (0:0)

Branky: 53. Magera, 59. Pauschek.

Mladá Boleslav: Budinský - Pauschek (61. Jánoš), Da Silva, Stronati (61. Čmovš), Keresteš (46. Fleišman) - Matějovský (61. Mareš), Takács - Vukadinovič (61. Fabián), Valenta (46. Magera), Přikryl - Chramosta (10. Nečas). Trenér: Svědík.

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)

Branky: 5. Breite, 77. Bosančič z pen. - 43. Ikaunieks, 49. Batioja.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Kouřil, Kúdela, Mikula (46. Bartošák) - Ekpai (67. Graiciar), Obročník (57. Bosančič), Breite (75. Karafiát), Vůch (57. Šulc) - Potočný (75. Latka), Voltr (57. Baroš). Trenér: Trpišovský.

Jihlava: Hanuš - Tlustý (78. Kryštůfek), Krejčí, Štěpánek - Hronek (67. Popovič), Urblík (46. Rosa) - Nový (73. Záviška), Batioja (67. Urdinov), Novotný (67. Vaculík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Bílek.

Dunajská Streda - Fastav Zlín 0:0 

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Gajič, Matejov - Štípek, Traoré, Živulič, Vukadinovič - Diop, Beauguel. Trenér: Páník.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 12. Jeřábek, 26. Hora, 42. Vaněček, 55. Nivaldo, 85. Červenka.  

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič (63. Vachoušek), Kučera (66. Soungole) - Fillo (46. Nivaldo), Hora (63. Červenka), Hyčka (66. Urma) - Vaněček (63. Vošahlík). Trenér: Šmejkal.

Vlašim - FK Jablonec 0:0

Jablonec, I. poločas: Hrubý - Pernica, Beneš, Hübschman, Zelený - Kubista, Jiráček - Diviš, Pospíšil, Hanousek - Doležal. II. poločas: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Kubista, Považanec - Mehanovič, Trávník, Mihálik - Doležal. Trenér: Klucký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy