Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta se pokusí o reparát proti Bohemians, Mladá Boleslav přivítá Sigmu

Praha - Po domácích triumfech hlavních konkurentů, Slavie a Plzně, vstoupí do ligového ročníku také Sparta. Na letenském stadionu změří síly s Bohemians 1905 a pokusí se fanouškům revanšovat za porážku v Evropské lize. V té naopak vyhrála Mladá Boleslav, která zahájí nejvyšší soutěž proti Sigmě Olomouc. Textovou on-line reportáž z utkání Sparta Praha - Bohemians 1905 sledujte od 19:00 na webu ctsport.cz.

Semih Kaya
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta Praha - Bohemians 1905

Sparta prošla během léta personálním zemětřesením. Do hlavního města se stěhoval italský kouč Andrea Stramaccioni, jehož následovalo deset zahraničních posil. Osm z nich naskočilo ve čtvrtek proti Crvené Zvezdě, ale k lepšímu výsledku týmu nepomohli.

Před důležitou odvetou je čeká malé pražské derby s Bohemians 1905. "Pro nás bude strašně důležité, abychom duel výsledkově i herně zvládli. Bohemka není ideálním soupeřem, ale věřím, že budeme hrát jinak než ve čtvrtek. Domácí zápas prostě musíme za každou cenu vyhrát," řekl Radoslav Kováč, asistent trenéra Sparty.

Derby bude pikantní pro kouče hostí Martina Haška staršího, který na Letné působil jako hráč i trenér. "Celá sportovní veřejnost je v obrovském očekávání, jak si extrémně posílená Sparta povede. Potkáváme se hned na úvod, takže utkání bude mít ohromnou sledovanost. Je to pro nás výzva a případný úspěch by byl vnímaný silněji než kdykoli jindy," uvedl Hašek.

Mladá Boleslav - Sigma Olomouc

Klub z města automobilů už má za sebou tři ostrá soutěžní klání se stoprocentní úspěšností. V předkolech Evropské ligy zdolal dvakrát irský Shamrock Rovers a ve čtvrtek také albánský Skënderbeu Korcë. Do tuzemské soutěže vstoupí proti nováčkovi z Olomouce.

"Čeká nás odveta v Albánii a chceme postoupit, takže určitě uděláme nějaké změny v základní sestavě. Každopádně chceme po EL dobře vstoupit i do české ligy. Už dvakrát se nám stalo, že po dobrém prvním poločase jsme ve druhém polevili, na tom musíme v neděli zapracovat," prohlásil generální sportovní manažer mladoboleslavských Dušan Uhrin mladší. 

Sigma se mezi elitu vrátila po roční anabázi ve Fotbalové národní lize. "Uvědomujeme si, že nejvyšší soutěž je o něčem jiném. Nicméně věřím v sílu mužstva, které svou kvalitu loni prokázalo. Na první zápas jsme všichni natěšení, byť proti nám bude stát soupeř z těch nejkvalitnějších," konstatoval trenér Václav Jílek.

Jan Chramosta se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slovan Liberec - Fastav Zlín

Pod Ještědem změří síly Slovan Liberec proti ambicióznímu Zlínu. Oba soupeři prošli během letní přestávky výraznou obměnou a jejich možnosti naznačí až několik příštích týdnů. V přípravě se ovšem prezentovali ve velmi slibném světle.

"Oproti jarnímu kádru nám chybí více než deset hráčů, z toho pět ze základní sestavy. Stavíme zase nové mužstvo a je otázka, jak rychle si sedne. Hodně nám určí ráz už první utkání. V minulých dvou sezonách jsme byli doma skoro neporazitelní, takže na to chceme navázat a vyhrát," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.  

"Liberec jsme hodně sledovali, dokonce jsme se na něj byli podívat v Chotěbuzi. Tvrdí, že jsou oslabeni a nepodařilo se jim zacelit mezery po odchodu opor Baroše, Dúbravky, Vůcha, Součka a Ekpaie. V tom ale hrozí nebezpečí, neboť hráči, kteří dostanou šanci, se nikoho nebojí a chtějí ukázat svou kvalitu," upozornil zlínský lodivod Bohumil Páník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články