Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se po Laziu musí zkoncentrovat na derby se Slavií

Praha - Po svém úspěchu v Evropské lize hrají sparťanští fotbalisté znovu zápas domácí ligy. A rozhodně ne ledajaký - na Letnou přijíždí Slavia, která na podzim své rivaly porazila. Na sparťanský trávník se navíc v dresu sešívaných vrací minulá opora Josef Hušbauer. V dalším ze zápasů hraje Plzeň na hřišti Liberce. Náš web nabídne z utkání textový on-line přenos od 19:30.

Sport
zdroj: ČT4

Sparťané sice v zářijovém derby v Edenu prohráli 0:1, ale doma pražského rivala porazili v posledních šesti duelech. Svěřenci Zdeňka Ščasného na Letné v tomto ligovém ročníku navíc vyhráli všech deset dosavadních zápasů. "Z hlediska vývoje v lize je pro nás derby strašně důležité a potřebujeme ho vyhrát. Ať zápas dopadne jakkoliv, nebudeme se vymlouvat na únavu. Chtěli jsem hrát Evropu a nemá cenu kňourat, musíme se s tím vyrovnat," prohlásil Ščasný.

Po čtvrtečním senzačním vítězství 3:0 v Římě je rád, že nedělní šlágr pod vedením sudího Tomáše Kocourka začne až v 19:30. "Když hrajete ve tři, máte jiný režim, nemáte čas na rozcvičku, kluci už nejdou spát, aby nebyli ospalí před zápasem. Když ale hrajete večer, všechno může proběhnout tak, jak má. Navíc hrajeme se Slavií, před vyprodanou Letnou a další věc je naše touha vyhrát ligu," doplnil Ščasný před svým jubilejním 300. ligovým zápasem.

Druhá Sparta je v tabulce šest bodů za mistrovskou Plzní, ale má k dobru odložené utkání s Duklou. Pátá Slavia po velkém zimním posilování kádru na jaře prohrála jen s Mladou Boleslaví a na čtvrtou pohárovou pozici, kterou drží Liberec, ztrácí tři body. "V derby je jedno, jestli je někdo první v tabulce, nebo poslední. Na podzim jsme vyhráli, přitom jsme na tom byli špatně finančně, měli jsme problémy. Sparta byla naopak na koni. Teď je to trošku jinak, pořád je ale Sparta před námi," uvedl kouč Slavie Dušan Uhrin mladší.

Ten si původně měl na Letné odpykat druhou část trestu za hanlivé výroky směrem k rozhodčím a vykázání na tribunu v zápase s Mladou Boleslaví. Disciplinární komise však vyhověla žádosti "sešívaných" a dala trenérovi podmínku. "Chceme na Spartě uspět, porazili jsme ji v Edenu na podzim a nechceme ztratit klíč od Prahy. Půjdeme do utkání s tím, že budeme hrát víc než na 150 procent," prohlásil Uhrin, jehož svěřence v posledních dnech trápila chřipka.

Sport
zdroj: ČT4

Liberec hostí vedoucí Plzeň

Mistrovská Plzeň se odpoledne představí v Liberci, kde může natáhnout vítěznou ligovou šňůru na jedenáct zápasů. Slovanu se však doma daří a v posledních patnácti utkáních na svém stadionu neprohrál.

"Především v domácím prostředí je Liberec hodně nebezpečný a určitě bude hrát na vítězství. My se ale pokusíme jeho domácí sérii bez prohry ukončit a naopak naši vítěznou šňůru opět o něco víc natáhnout. Na favorita se při podobných utkáních určitě nehraje," uvedl trenér Plzně Karel Krejčí.

Podle libereckého kouče Jindřicha Trpišovského je Viktoria mimořádně kvalitním soupeřem. "Nedostává góly, dost jich střílí a je to kombinačně asi nejvyspělejší mužstvo v Česku. Plzeň je prostě mužstvo, které nemá moc slabin. Jsem zvědavý, jak se oba týmy vyrovnají s naším těžším terénem," řekl kouč Severočechů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články