Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta se odvolala proti pokutě za výtržnosti svých fanoušků

Praha - Vedení fotbalistů Sparty se odvolalo proti čtvrtečnímu rozhodnutí disciplinární komise svazu, která udělila letenskému klubu pokutu 100 tisíc korun za výtržnosti jeho fanoušků při utkání 16. ligového kola proti Bohemians 1905 na Strahově. Poprvé v historii tak potrestala za divácké nepokoje i hostující klub. Pražané ovšem tvrdí, že komise pro to nemá dostatečnou oporu v disciplinárním řádu ani v českém legislativním prostředí.

"Rozhodli jsme se odvolat k odvolací a revizní komisi ČMFS. Rozhodující pro nás přitom není výše pokuty. Jde nám o podnícení debaty o tom, zda může za současných legislativních podmínek tento svazový orgán trestat hostující kluby. Podle našeho výkladu nemá rozhodnutí oporu v disciplinárním řádu. Navíc není v České republice dostatečně propracováno legislativní prostředí, které by umožňovalo vynášení podobných verdiktů," uvedl v prohlášení sparťanský místopředseda představenstva Dušan Svoboda.

Disciplinární komise začala převratnou novinku aplikovat od 15. ligového kola podle vzoru UEFA, která již za výtržnosti příznivců hostující kluby běžně trestá. Nová zásada přitom není zakotvena v disciplinárním řádu. "Ten bude potřebovat změnu, ale nám se podařilo najít cestu, která nám dá účinný nástroj okamžitě," tvrdil před měsícem předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články