Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta s Plzní hrají o návrat do čela, Slavia hostí klokany

Praha - Fotbalisté Sparty a Plzně budou v dohrávkách 13. kola odrážet útok Mladé Boleslavi, která se sobotní drtivou výhrou nad Jihlavou dostala do čela prvoligové tabulky. Plzeň se představí v Ostravě, Sparta přivítá Teplice, které v minulosti vedl její současný trenér Zdeněk Ščasný. Přímý přenos utkání Sparta - Teplice sledujte od 18:30 na ČT sport.

Bořek Dočkal ze Sparty (vlevo) se snaží připravit o míč Jana Kroba z Teplic
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparta v minulém kole po matném výkonu prohrála v Plzni a přišla o náskok. O to důležitější bude, aby uspěla proti Teplicím. Zápas navíc bude speciální pro trenéra Ščasného, který v Teplicích působil. "Je to pro mě zvláštní zápas, protože jsem v Teplicích strávil tři krásné roky. Pro nás je nepříjemné, že za sebou máme sérii těžkých zápasů, a také nový teplický způsob hry zezadu na brejky, na nakopávané míče do soubojů, by pro nás mohl být nepříjemný," tuší Ščasný, že po čtvrtečním duelu Evropské ligy se Schalke bude třeba hráče co nejlépe připravit.

Plzeň se sice představí na hřišti poslední Ostravy, ale musí se vyrovnat se zklamáním z porážky s Rapidem Vídeň znamenající v Evropské lize ztrátu reálné šance na postup. Trenér Karel Krejčí věří, že jeho svěřenci na to zareagují pozitivně, navážou na výkon z duelu se Spartou a nedopustí se podobného zaváhání jako před dvěma týdny proti Brnu.

"Bude to zápas, jaký si ho uděláme my. Nečekám nic jednoduchého. Nad námi je strašák v podobě prohry v Brně. Čeká nás podobný soupeř, který nám nedá vzadu příliš prostoru. Hrají o život a čekám od nich enormní nasazení. Ale věřím, že jsme se ponaučili a že to zas nebudeme honit až na konci, ale budeme koncentrovaní od první minuty," řekl Krejčí.

Další pohárový účastník Liberec se představí v Brně, které se bude snažit potvrdit současnou úspěšnou sérii, jež vynesla Zbrojovku už na šesté místo tabulky.

V neděli je na programu také vršovické derby mezi Slavií a Bohemians Praha 1905, které by mělo přinést především výbornou diváckou kulisu. Už nyní je prodáno přes deset tisíc vstupenek.

"Slavia pravidelně sbírá body, hraje poctivý a agresivní fotbal. Loni jsme se Slavií sehráli dva výborné zápasy, přičemž ten v Ďolíčku byl jedním z vůbec nejlepších. Na zápas se speciálně připravují fanoušci, chystáme se tak i my," řekl kouč Bohemians Roman Pivarník. "Nic snadného to nebude. Je to derby a to je vždycky s otazníkem. My ale musíme doma vyhrát," dodal trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články