Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta reparát za Evropskou ligu zvládla, Jablonec zdolala 2:1

Praha – Matný výkon, ale tři body. Fotbalisté Sparty Praha dokázali vyhrát i druhý ligový zápas v nové sezoně, když na domácím stadionu porazili Jablonec 2:1. V dresu Pražanů se prosadili Kadlec s Krejčím, jedinou branku Severočechů dal Hubník.

V tropických vedrech do zápasu vstoupili aktivněji hosté z Jablonce, ale první velkou šanci si vytvořili Sparťané. V sedmé minutě chyboval stoper Beneš, jenž nedokázal odkopnout míč do bezpečí, k tomu se dostal Lafata, který ho posunul hlavou na osamoceného Krejčího, ale mladý křídelník v dobré pozici zamířil vedle.   

Fotbalisté Sparty však byli i nadále horším týmem. Naštěstí pro ně si Severočeši nebyli schopni vytvořit větší šanci a pouze kombinovali daleko od Vaclíkovy branky. První nadějnější příležitost přišla až po třiadvaceti minutách, ale Čížkova hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Sparťané vystrčili růžky až po půlhodině a hned z toho byla úvodní branka. Kadeřábek dlouhým pasem našel za obranou Kadlece, který se výborně natlačil před Beneše a přesnou ranou mezi nohy Špita rozvlnil síť.

Aktivní Jablonec však dokázal ve čtyřicáté minutě srovnat. Vaněk zacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Piták, jeho hlavičku dokázal Vaclík ještě vytěsnit na břevno, ale na následnou dorážku Hubníka již nedosáhl. Gól ovšem padl z metrového ofsajdu.

V závěru poločasu se ještě mohli fanoušci dočkat branky na obou stranách. Nejprve se ve dvou slibných příležitostech objevil aktivní Kadlec a poté si málem vlastní branku vstřelil Vácha, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vstoupili domácí o poznání aktivněji, ale prvním, kdo zahrozil, byli Severočeši. Piták po rychlé akci našel osamoceného Kopice, ale ten ve vyložené šanci nedal. To Sparťani svoji první gólovku druhého poločasu proměnit dokázali. Dobře hrající Kadeřábek našel dalším dlouhým pasem Hušbauera, který ve skluzu před padajícím Špitem ještě přihrál Krejčímu a ten se již tentokrát nemýlil.

V sedmasedmdesáté minutě to mohlo být již 3:1. To když Kadlec Lafatovi přihrál před úplně prázdnou bránu. Sparťanský střelec se však musel chytat za hlavu, když ze tří metrů vysoko překopl. Jablonec se sice snažil s výsledkem něco udělat, avšak Sparta už si vedení pohlídala a vyhrála tak i druhý ligový zápas v sezoně.

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 29. Kadlec, 59. Krejčí - 39. Hubník. Rozhodčí: Jech - Pelikán, J. Paták. ŽK: Matějovský, Skalák - Zoubele. Diváci: 5 102.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Hušbauer (84. Skalák), Vácha, Matějovský (68. Vacek) - Kadlec, Lafata, Krejčí (73. Přikryl). Trenér: Lavička.

Jablonec: Špit - Zoubele, Eliáš, Beneš, Novák - Kopic (71. Vukadinovič), Loučka, Piták, Vaněk, Čížek (54. Vošahlík) - Hubník (80. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Vítězslav Lavička (Sparta): "Mám radost hlavně z výsledku, protože hra nám dnes šla ztuha. Bylo znát, že na nás ležela tíha nastalé situace, vázla nám kombinace a kluci si tolik nevěřili. Vsadili jsme na jednoduchost, což byl třeba případ první vstřelené branky. Bohužel jsme soupeře nechali vrátit do zápasu a vyrovnat, Jablonec i pak hrál dobře a dělal nám problémy. Ve druhém poločase bylo vidět, že jdeme za vítězstvím, dali jsme kýžený vítězný gól a s vypětím všech sil důležitou výhru uhájili. Ukázali jsme charakter a jednotu. Chtěli jsme odčinit ten škraloup z toho, že jsme zbabrali Evropskou ligu."

Roman Skuhravý (Jablonec): "Moc mě porážka mrzí, protože jsem cítil, že bychom tady dnes mohli uspět. Ale ve finální fázi jsme neměli takovou hladovost, abychom míč dotlačili do branky. Naopak jsme svými chybami Spartě dvakrát umožnili skórovat, byť její branky nevyplynuly z žádného tlaku. Proto jsme dnes neuspěli, přestože náš výkon byl lepší než v úvodním kole proti Brnu. Po druhé brance Sparty jsem byl hrozně naštvaný na záložníka Kopice. Nechal rozehrát standardní situaci Sparty do svého prostoru, což bylo trestuhodné. Kvůli této chybě jsme prohráli a hráč s takovým potenciálem si něco takového nesmí dovolit. Musíme dva ligové zápasy hodit za hlavu a pokusit se uspět ve čtvrtek v Evropské lize proti norskému týmu. Bereme to jako klíčový zápas."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články