Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Sparta remizovala s Jabloncem 0:0 a drží se v čele

Praha - Klíčový duel 21. kola první fotbalové ligy mezi třetím Jabloncem a vedoucí Spartou skončil bez branek. Hosté udrželi neporazitelnost i první místo v tabulce, kde je mohou ve čtvrtek vystřídat Teplice jen v případě čtyřbrankové výhry nad Slováckem. Největší šanci jabloneckého zápasu měl v 77. minutě Pekhart, ale místo opuštěné branky nastřelil jen břevno. Další informace přináší fotbalživě.cz.

Fotbalisté Plzně se v první lize dočkali třetí výhry za sebou a dál se drží na konci elitní pětky soutěže. Západočeši v utkání 21. kola porazili Příbram 3:1, když vítězství strhli na svoji stranu až ve druhém poločase, protože v prvním se neprosadili. Plzni výhru zajistili svými brankami Kolář, Bakoš a Horváth, prohru Příbrami zmírnil v nastaveném čase střídající Wágner. Příbram neukončila jarní zmar, kdy ve čtyřech zápasech získala jediný bod.

Mladá Boleslav přerušila sérii čtyř porážek a v Olomouci zvítězila 2:1. Sigma vlastním gólem Rolka vedla, soupeř však ve druhé půli nepříznivý stav otočil. Vyrovnal Chramosta a pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Kalina. Ještě za stavu 1:0 olomoucký Šultes neproměnil pokutový kop a hanácký celek prohrál i druhý duel od rozpoutání korupční aféry.

Přesnější koncovka i kombinační souhra vynesly fotbalistům Brna snadné vítězství nad Kladnem 3:0. Vedoucí branku vstřelil ve 27. minutě Rabušic, druhý gól přidal hned po změně stran Dostálek a střelecký účet uzavřel pět minut před koncem Kalabiška. Kladno se sice zejména v prvním poločase snažilo o otevřenou partii, svým výkonem ale potvrdilo, že koncovka je jeho největší současnou slabinou.

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili na Strahově nad střížkovskými Bohemians bez problémů 3:0. Cestu do sítě předposledního týmu tabulky našli Varadi, Mičola a Zeher. Hosté si tak alespoň částečně napravili reputaci po domácí prohře s Českými Budějovicemi.

České Budějovice hrály s Bohemians 1905 bez branek. Jihočeši měli v dnešním duelu trvalou územní převahu, spolehlivou obranu hostí v čele s gólmanem Sňozíkem však nepřekonali. Dynamo tak stále čeká na premiérovou jarní výhru z domácího hřiště.

Výsledky 21. první fotbalové ligy:

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)

Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 0:0

Bohemians Praha - Baník Ostrava 0:3 (0:2)

1. FC Brno - SK Kladno 3:0 (1:0)

FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 3:1 (0:0)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články