Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta: Pyrotechnika se nedostala do hlediště vchodem

Praha - Vyšetřování pondělního incidentu při fotbalovém utkání Sparty s Brnem pokračuje, ale hledání viníka ještě konkrétní výsledky nemá. Policisté stále vyhodnocují výpovědi svědků a videozáznamy, stejně jako informace od vlastních lidí, kteří byli v hledišti v civilu. Vhozený dělbuch, který explodoval v blízkosti dvanáctiletého podavače míčů, nebyl podle zjištění Sparty pronesen do ochozů přes vstupní kontroly.

"V rámci interního šetření se nyní prokázalo, že pyrotechnika se do ochozů nedostala přes důkladné vstupní prohlídky, nýbrž jinou cestou," uvedl personální ředitel klubu Jakub Otava. 

Sparta tvrdí, že je vysoce pravděpodobné, že totožnost osoby, která vhodila pyrotechniku směrem k hrací ploše, bude na základě kamerových záznamů odhalena. "Byl také rozpracován plán technicko-organizačních opatření, která budou eliminovat možnost dostat pyrotechniku do ochozů jakýmkoli způsobem," uvedl Otava. 

Klub se zřejmě především bude snažit zamezit tomu, aby bylo možné pyrotechniku vhodit na vnější ochoz z třídy Milady Horákové, což se jeví jako nejpravděpodobnější možnost, jak obejít osobní prohlídky u vchodů. "Uděláme vše pro to, aby se podobná situace neopakovala. Jednalo se o ojedinělý incident," prohlásil Otava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články