Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta přivítá ve čtvrtfinále MOL Cupu Baník, Plzeň čeká Mladá Boleslav

Sparta Praha se ve čtvrtfinále MOL Cupu utká s Baníkem Ostrava, který v osmifinále vyřadil obhájce trofeje Slavii. Doma bude hrát i Plzeň, Viktorii čeká Mladá Boleslav. Další dvojice tvoří Slovácko s Libercem a Olomouc s Jabloncem. Oficiální hrací termín je středa 4. března příštího roku.

Martin Fillo a Costa
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Sparta nastoupí doma, kde s Ostravou vyhrála poslední dva ligové zápasy bez inkasované branky. Před dvěma lety ale na Letné s Baníkem v pohárovém osmifinále vypadla.

"Ještě když jsem hrál já, tak Baník přes Spartu postoupil. Jednoznačně je Baník obrovským varováním," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Bývalý kapitán české reprezentace uvedl, že přesto Sparta bere pouze postup. "Od posledního triumfu v roce 2014 je to dlouhá doba. A vzhledem k tomu, jak se sezona vyvíjí, je pro nás velkým cílem pohár vyhrát," připomněl Rosický, že v české lize se Spartě zatím nedaří a je s velkou ztrátou až šestá.

Je nám líto, video expirovalo.
Los MOL Cupu

Ostravu čeká druhý zápas s pražským soupeřem za sebou, protože v domácím osmifinále zaskočila Slavii a obhájce trofeje porazila 2:0.

"Pohár je jiná soutěž než liga, je to o jednom zápase. Záleží na tom, kolik hráčů bude zdravých, a není tam čas na opravu," prohlásil sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Po vyřazení Slavie je posledním vítězem poháru, který je ještě v soutěži, Mladá Boleslav. Středočeský celek ovládl soutěž v roce 2016, poté se z triumfu radoval Zlín a dvakrát Pražané.

Soupeřem Mladé Boleslavi bude Plzeň, která má zatím na kontě pouze jeden pohárový úspěch z roku 2010. Viktoria do čtvrtfinále prošla po velkém boji na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou, kde vyhrála 4:3 po prodloužení.

Slovácko je jediným celkem z osmičky čtvrtfinalistů, který pohár v historii samostatné české soutěže ještě nikdy nevyhrál. Sparta triumfovala šestkrát, Liberec, Mladá Boleslav a Jablonec dvakrát, po jednom úspěchu mají Olomouc, Ostrava a Plzeň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články