Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sparta přišla o remízu v nastaveném čase

Eindhoven - Fotbalisté Sparty Praha prohráli na hřišti PSV Eindhoven 0:1 brankou, kterou inkasovali v nastaveném čase po hlavičce Engelaara a teči kapitána Řepky. Sparta stejným způsobem ztratila body s nizozemským favoritem už podruhé - na Letné soupeř v nastavení vyrovnal na konečných 2:2. Letenští si tak zkomplikovali postup do další fáze Evropské ligy, protože v posledním utkání musí za třináct dnů na svém hřišti Kodaň porazit. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Eindhoven sliboval ostrý nástup, ale dění na trávníku mělo spíše ospalé tempo. Sparťané dokonale zamkli prostor před svojí šestnáctkou a domácí se k zakončení dostávali jen z velké vzdálenosti. Největší šancí domácích na dlouhé minuty byla akce z levé strany v 16. minutě, po které se dostal do teče před Blažkem domácí útočník Reis, ovšem sparťanský gólman dokázal včas reagovat. Bylo to jen krátce poté, co chybující sudí Ingvarsson po strkanici Dzsudzsáka dal chybně žlutou kartu Řepkovi a připravil Spartu o klíčového hráče v posledním duelu s Kodaní, neboť pro letenského kapitána to bylo již třetí napomínání v soutěži.

S přibývajícími minutami domácí tlak zcela zeslábl, ale hosté se až příliš soustředili na defenzivu a šanci si také nevytvořili. Žofčák sice vyslal na domácí branku jeden střelecký pokus, ale příliš lehký, než aby Isakssona ohrozil. Největší šance přišly až v nastaveném čase prvního poločasu, kdy PSV dostal soupeře na dvě minuty pod tlak. Nejprve Blažek dvakrát odrážel pokusy Pieterse, poté vyrazil z pod břevna ránu Lazoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání PSV Eindhoven - AC Sparta Praha

Jozef Chovanec:

0"Domácí nás viditelně přehrávali. Hráli jsme jen v hlubokém bloku, neudrželi míč ve středu hřiště, dopředu se vůbec nedostávali a ani rozhodčí nám v některých sporných situacích kolem šestnáctky nepřál. Rozhodující však bylo, že jsme se měli vyvarovat centru před gólem, pak už bylo složité pro Kušníra ubránit vysokého hráče."

Sparta otupovala ofenzívu soupeře až do poslední minuty

Poločasový výsledek při zprávách z Kodaně byl výhodný pro oba týmy: Eindhoven v tu chvíli postupoval, Sparta zase měla potřebný jednobodový náskok na Kodaň. S přibývajícím časem sparťanská defenziva znovu domácí nápor otupila, přestože poslední půlhodinu hrála s třemi útočníky poté, co Kadlec musel střídat zraněného Žofčáka. Eindhoven ztrácel klid, přihrávky stále častěji mířily do zámezí a atmosféra v hledišti ochladla. Nastartovalo ji několik tvrdých soubojů uprostřed hřiště, při nichž rozhodčí znovu tápal a často si nevěděl s hráči rady. Karty přibývaly, ale na výsledkové tabuli stále svítil nerozhodný stav.

Domácí se nakonec vítězné branky dočkali. V první nastavené minutě přeskočil Engelaar všechny sparťany a jeho míč skončil v síti, kam ho ve snaze o obranný zákrok tečoval Řepka.

PSV Eindhoven - Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branka: 90.+1 Engelaar. Rozhodčí: Ingvarsson - Sjöbolm, Fink (všichni Švéd.). ŽK: Manolev - Řepka, Wilfried, Hušek. Diváci: 26 400

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články