Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta přetlačila Duklu, hubenou výhru vystřelil Šural

Praha – Sparta oživila poslední naděje na titul, když si na Letné těsně poradila s Duklou 1:0. Jediný a rozhodující gól zápasu vstřelil v páté minutě Josef Šural. Sparťané se o své druhé jarní vítězství z pěti zápasů museli strachovat až do konce, nakonec však přece jen vydolovali tři body.

Radující se sparťané
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Třetí Sparta v tabulce snížila ztrátu na druhou Plzeň na dva body, obhájce titulu má však k dobru nedělní šlágr s první Slavií a také odložený duel s Bohemians 1905. Za vedoucím rivalem z Edenu zaostává letenský celek o tři body.

Sparta musela udělat několik změn v sestavě, protože chyběl zraněný Costa a na lavičce náhradníků se neobjevili ani Michal Kadlec s Váchou. Na levém kraji obrany tak dostal šanci Hybš a na pozici stopera Mazuch. V základní jedenáctce se rovněž objevil Václav Kadlec.

V prvním poločase nabídl zápas na Letné jedinou akci a hned z toho byl gól. Šural v páté minutě dalekonosnou střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Radu. Sparta jako by se spokojila s vedením, přestala hrát a do kabin ji vyprovázel pískot nespokojených fanoušků.

Také po přestávce se mohlo měnit skóre po pěti minutách hry, ale bývalý hráč Dukly Néstor z voleje mířil těsně nad. V ještě větší příležitosti se pak objevil Čermák, kterého však Rada vychytal, a Kadlec z dorážky trestuhodně přestřelil. Na druhé straně mohl zaváhání obrany potrestat Tetour, ale jeho rána jen těsně minula pravou tyč.

Sparta pak vypadla z tempa a Dukla nebyla daleko od vyrovnání. V 68. minutě vytáhl Koubek nebezpečnou střelu Miloševiče a po následném rohu střílel Štetina, ale trefil pouze Šurala stojícího na čáře. Podobně dopadl o chvíli později i Brandner, který pro změnu mířil jen do Holka. Sparta však nejtěsnější náskok udržela a doma s Duklou udržela ligovou neporazitelnost.

Sparta Praha - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 5. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Vysloužil, Arnošt. ŽK: Sáček, Lafata - Tetour. Diváci: 8936.

Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Mazuch, Hybš - V. Kadlec (85. Holzer), Čermák, Sáček, Šural - Néstor (61. Mareček), Lafata (75. Konaté). Trenér: Požár.
Dukla: Rada - Kušnír (72. Brandner), Štetina, Šimůnek, Podaný - Bezpalec (82. Edmond), Hanousek, Tetour (79. Bilovský) - Miloševič, Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Tomáš Požár (trenér Sparty): "Nemáme klid na míči, v kombinaci se trápíme, ale na druhou stranu jsme to po zápase v Jablonci potřebovali zvládnout výsledkově a to se nám povedlo. Ale víme, že hra nám drhne, chybí nám lehkost a není to úplně ono. Musíme se stabilizovat, rotujeme sestavu, protože hráči nám opouští kádr. Zranil se Juliš, Costa... Máme problém poskládat sestavu tak, jak bychom chtěli. Musíme tým konsolidovat, potřebujeme zdravé hráče, abychom mohli k zápasu nastoupit v optimální sestavě a nejen co se týče jmen, ale i co do typologie. To se nám v této sezoně nedaří."
Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "První poločas jsme promarnili pohybem a také jsme mohli být v některých věcech aktivnější, přesnější a odvážnější. Druhý poločas vypadal úplně jinak. Sparta sice měla první šanci, ale my jsme pak mohli skóre klidně otočit. V závěru jsme už riskovali a šance se střídaly na obou stranách. Kdyby to bylo spravedlivé, tak bychom bod uhráli, ale Sparta vystřelila jednou přesně na branku a vyhrála. Na Spartě bylo vidět, že není v pohodě, protože jak dala gól, tak se držela zpátky a dala nám prostor, abychom se zápasem něco udělali." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články