Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta přehrála matnou Plzeň a přiblížila Slavii k titulu

Praha – Šampion má problém. Po prohře 0:2 na Letné se Plzni vidina třetího titulu v řadě výrazně vzdálila. Pět kol před koncem se na první místo o dva body dostala Slavia. Viktoria proti Spartě podala velice nevýrazný výkon. Letenským přinesly tři body branky Šurala a Karavajeva v prvním poločase. 

Vjačeslav Karavajev vstřelil druhý gól Sparty proti Viktorii Plzeň
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparťané nasadili do základní sestavy dvě překvapivá jména. Soutěžní premiéru v letenském dresu si na levém kraji zálohy odbyl Rumun Vatajelu a místo zraněného brankáře Koubka nastoupil Bičík, který naposledy chytal soutěžní zápas v srpnu na půdě Steauy Bukurešť. V plzeňském dresu nakonec nechyběl kapitán Hubník.

Viktoria začala aktivněji a ve čtvrté minutě jí Pražané pomohli individuální chybou k první gólové šanci. Po Kadlecově zpětné hlavičce prohrál Holek souboj s Krmenčíkem, jenž se řítil sám na domácí branku, ale vystřelil velmi slabě a nenavázal tak na tři góly z předchozích dvou vzájemných duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hubník: Rozhodl závěr první půle, pak už jsme to měli těžké

Poté převzala iniciativu Sparta. Ve dvanácté minutě pálil Šural těsně nad, za chvíli obral Lafata o míč Hubníka, rozhodčí Zelinka faul nezapískal a hosty musel zachránit rychlým vyběhnutím Kozáčik. Ve 32. minutě však poprvé kapituloval, když jej po Lafatově přesném centru překonal hlavičkou Šural.

"Od začátku jsem se cítil dobře, zastřeloval jsem se. Pořád jsem si říkal, že už to musí přijít, že to není možné. Pět zápasů jsme nedal gól, tak jsem rád, že to tam padlo," konstatoval Šural.

Sparta dala Plzni gól po 212 minutách a hned za pět minut přidala pojišťující trefu. Šural uvolnil kolmicí do vápna Konatého, jehož pas napříč vápnem uklidil na zadní tyči do sítě Karavajev. Hosté mohli snížit vzápětí, ale Kovaříkův tečovaný centr z přímého kopu skončil na tyči.

Po přestávce mohl utkání zdramatizovat při svém 100. ligovém startu Hrošovský, ale dalekonosná rána se nevešla mezi tři tyče. Na opačné straně o minutu později trefil Lafata břevno a svůj čtrnáctý gól v ligové sezoně nepřidal.

Po hodině hry napálil odražený balon Kopic a domácí zachránil u tyče Bičík. V polovině druhé půle nasadil hostující kouč Bečka záložníka Pilaře, který po vleklém zranění nastoupil poprvé od předloňského června. Ani on už ale porážku Viktorie neodvrátil a Západočeši tak podlehli po duelu na Slavii i na půdě dalšího z pražských "S".

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (2:0)

Branky: 32. Šural, 37. Karavajev. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Paták. ŽK: Konaté, Vácha - Hubník, Bakoš. Diváci: 16 830.

Sparta: Bičík - Karavajev, Holek, Mareček, M. Kadlec - Sáček, Vácha - Konaté (90. Čermák), Lafata (90.+2 Havelka), Vatajelu (88. Zahustel) - Šural. Trenér: Rada.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (69. Pilař), Bakoš, Kovařík (46. Kopic) - Krmenčík (57. Poznar). Trenér: Bečka.

Petr Rada (trenér Sparty): "Věděli jsme, že výkon jako v Jihlavě se nesmí opakovat. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, chtěli jsme napadat soupeře, což se nám podařilo. Dostali jsme soupeře pod tlak, i když jsme udělali první chybu. Krmenčík šel sám na bránu, naštěstí to Bičík zachránil, to si myslím, že nás zvedlo. Lafata pak šel sám na bránu, bohužel to neproměnil, ale viděl jsme na hráčích, že jsou odhodlaní jít za vítězství. Oba góly, které jsme vstřelili, byly po krásných akcích. Ještě v druhém poločase nám tam nespadla šance Lafaty, kdy se to odrazilo od břevna. V druhém poločase Plzeň víc držela míč, to je logické, potřebovali udělat body. Za zápas musím hráčům poděkovat, i když ve mně ještě trochu přetrvává to, co jsme předvedli v Jihlavě. Vím, že proti těžším soupeřům jde výkonnost trochu víc nahoru. Hráči se musí nastavit v hlavách tak, aby i zápasy jako s Jihlavou zvládali. Ale za tenhle výkon si vítězství zasloužili."

Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Ztratili jsme tři body, které potřebujeme v boji o titul. Začátek nebyl z naší strany špatný, měli jsme vyloženou šanci, kterou kdybychom proměnili, vyvíjelo by se to asi jinak. Krmenčík ji určitě chtěl proměnit, bohužel neproměnil a možná to ovlivnilo utkání. Kluci pak zbytečně začali být nervózní, spíš se ohlížet na rozhodčí a jiné věci. Říkali jsme jim, že vyhraje klidnější a zodpovědnější mužstvo a tím jsme bohužel dnes nebyli. Vlastní nedůsledností a podceněním některých situací jsme pak dostali Spartu na koně a ta dala dvě branky. Druhou půli jsme se trochu zlepšili, ale na to, abychom s výsledkem něco udělali, to nestačilo. Sparta nás předčila v důrazu, bojovnosti a větší chuti vyhrát. Bojovnost, zarputilost a chuť vítězit by měly patřit k normálním věcem. Budeme si to muset rozebrat a důrazně si s některými hráči pohovořit. Ztrácíme dva body, zbývá pět kol do konce ročníku. Rozhodně neskládáme zbraně. Návrat Pilaře bylo to nejpozitivnější v utkání."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články