Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta před cestou do Řecka hrála s Bohemians 1905 bez branek

Praha - Fotbalisté pražské Sparty si i v druhém ligovém zápase připsali na své konto bezbrankový výsledek, když doma s Bohemians 1905 remizovali 0:0 a zopakovali tak týden starý výsledek z Teplic. Tutéž bilanci ale mají i "klokani", kteří v pondělí stejně dopadli s Brnem. Zatímco Vršovičtí po pražském derby získaný bod slavili, sparťany hubená remíza před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Panathinaikosu Atény příliš nepotěšila. Letenské navíc vystrašilo, že těsně před koncem odkulhal se svalovým zraněním klíčový obránce Tomáš Řepka. Další informace můžete najít i na serveru FotbalŽivě.cz.

Sparťanský kouč Jozef Chovanec před úterní odvetou v Aténách nechal odpočívat hned trojici záložníků z tradiční základní sestavy: Místo Vacka, Žofčáka a Zemana dostali šanci uzdravený kapitán Berger s dvojicí letních posil Kalouda, Střeštík. Místo lehce zraněného Holendy se na hrotu objevil ruský forvard Prudnikov a možná i čtyři změny v sestavě se podepsaly na tom, že Sparta zdaleka nezářila tolik jako při úterní výhře nad Panathinaikosem. 

Patnáct tisícovek diváků na Letné se dočkalo naplnění předzápasových prognóz: Bohemians dbali hlavně na pečlivou defenzivu a sparťané se ve zhuštěném prostoru jen těžko dostávali do finální fáze. Obrana hostí byla pod tlakem, ovšem do větších šancí Letenské nepustila. Po Bergrově chytré akci chyběl Kaloudovi k zakončení jeden krok, Wilfriedovu hlavičku zkrotil gólman Sňozík a po Huškově nepřesné střele těsně před poločasem prováhal ideální okamžik na střelu i Prudnikov.

Sparta se snažila, ale branku Klokanů nedobyla

Ani po poločasové pauze sparťané dlouho nemohli přijít na to, jak přelstít pevně sevřený defenzivní šik "klokanů", kteří se při posledních dvou výjezdech vraceli z Letné s tříbrankovým přídělem. Velké nebezpečí pro hosty neznamenal ani další Huškův pokus, a když se k nebezpečné dorážce těsně u branky dostával Střeštík, vzorně si obranné povinnosti splnil blokující záložník Bartek. 

Domácí zkoušeli vystupňovat tlak nasazením dvou nových útočníků z lavičky Kadlece a Jirouše, ale při nenápaditém obléhání branky Bohemians jim dál chyběla překvapivá myšlenka, která by jim uvolnila místo pro zakončení. Naopak "klokani" s blížícím se koncem úplně rezignovali na pokusy o útočnou hru a jejich představení stejně jako v jejich minulém souboji s Brnem nijak nenadchlo. 

Šest minut před koncem nespasil Spartu ani Berger, jehož přízemní pokus jen těsně minul pravou tyčku, vzápětí dopadl podobně bek Kušnír. Hosté se v závěru už ubránili a po deseti letech dokázali na Letné vybojovat bod.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články