Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta pouští hráče, Dukla přemýšlela o Řepkovi

Praha - Pražskou Spartu čeká v letošní sezoně pouze domácí liga a Ondrášovka Cup. Pro ambiciózní klub z Letné je to jistě zklamání - a menší příliv financí. I proto začíná redukovat svůj široký kádr, se kterým chtěla uspět v Evropě. Zřejmě nejzajímavějším přesunem je odchod Andreje Keriče do Teplic. Sparťané však hodlají pustit i další hráče.

Tomáš Řepka inkasuje žlutou kartu
zdroj: ČTK

Jakub Podaný, Daniel Zítka nebo Lukáš Zich. Jména Sparťanů, která budeme možná vídat na dresech jiných týmů. Kupříkladu Podanému podle Deníku Sport slibují místo v základní sestavě Českých Budějovic. Brankář Zich nemá místo ani ve sparťanském béčku, zatím hostoval kupříkladu v Jablonci, Liberci nebo Hradci Králové. Šestatřicetiletý gólman Zítka pak nechytá ani za druholigovou rezervu.

Zatím nejzajímavějším odchodem je však hostování Keriče v Teplicích. Velké posile Sparty se do základní sestavy nastálo nepodařilo propracovat, zůstal poněkud za očekáváním. Za čtrnáct ligových zápasů stihl útočník vsítit pouze dva góly. Na severu Čech bude mít jisté místo v základní sestavě, žlutomodří sháněli útočníka velice úporně. "Andrej umí dát gól a takové hráče potřebujeme. Hodně hráčů nám v létě odešlo, proto jsme chtěli také někoho přivést," řekl sportovní manažer klubu Pavel Verbíř.

Překvapivě se schylovalo i k odchodu Tomáše Řepky. O zkušeného stopera projevila zájem Dukla Praha. Nakonec známého bouřliváka vídat ve žlutém dresu fanoušci nebudou. Armádní klub zhodnotil, že platové podmínky Řepky jsou nad její možnosti. "Seděli jsme nad tím, zkoušeli jsme najít řešení, hledali různé varianty financování. Ale nejde to. Z finančního hlediska je to mimo naše možnosti," uvedl generální manažer Dukly Michal Prokeš.

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články